Πορεία αλληλεγγύης στον αναρχικό Κώστα Σακκά-απεργία πείνας από 4/6

Poster_sakkas

 

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ

Ο αναρχικός Κώστας Σακκάς συνελήφθη με οπλισμό τον Δεκέμβρη του 2010  και προφυλακίστηκε για ένταξη σε «άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση». Τέσσερις μήνες αργότερα η δικογραφία αλλάζει, με κατηγορίες για συμμετοχή αυτή τη φορά στη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, χωρίς να παρουσιάζονται καν νέα στοιχεία και με τον ίδιο να αρνείται τη συμμετοχή του σε αυτή. Πριν τη λήξη του 18μηνου ορίου προφυλάκισης η κράτησή του  παρατείνεται  για ακόμη 12 μήνες. Συμπληρώνοντας 2,5 χρόνια φυλακισμένος χωρίς να έχει καταδικαστεί, του επιβάλλεται και τρίτη προφυλάκιση για 6 επιπλέον μήνες. Από τις 4 Ιουνίου, ο  Κώστας Σακκάς βρίσκεται σε απεργία πείνας απαιτώντας την απελευθέρωσή του, ενώ από τις 17/6 νοσηλεύεται  φρουρούμενος στο γενικό κρατικό Νίκαιας.


ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ….

…..σε μια περίοδο που το καθεστώς έκτακτης ανάγκης επιβάλλει την αστική νομιμότητα με  συνεχείς πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Με τα μνημόνια της φοροαφαίμαξης, της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, των 1,5 εκατομμυρίων ανέργων και των χιλιάδων αυτοκτονιών, των ισοπεδωτικών για το περιβάλλον και την κοινωνία fast track επενδύσεων προς όφελος των αφεντικών.

Οι άνευ προηγουμένου επιθέσεις και οι συλλήψεις στις διαδηλώσεις, οι ξυλοδαρμοί, η διαπόμπευση και η φυλάκιση αγωνιζόμενων ανθρώπων, ο «Ξένιος Δίας» και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, οι εκκενώσεις καταλήψεων, οι ξυλοδαρμοί κρατουμένων στις φυλακές από τα ΕΚΑΜ,  η καταστολή εις βάρος των κατοίκων που αγωνίζονται στις Σκουριές και οι συνεχείς επιστρατεύσεις απεργών δεν είναι  μια μελανή σελίδα της δημοκρατίας. Είναι η ολομέτωπη επίθεση της καπιταλιστικής μηχανής απέναντι σε όσους περισσεύουν, περιθωριοποιούνται ή αντιστέκονται.

Το κράτος επιδιώκει την εξόντωσή του Κώστα Σακκά προς παραδειγματισμό όσων βρίσκονται μέσα και έξω από τα τείχη, όσων αντιστέκονται και έρχονται σε ρήξη με τις αξίες, τους θεσμούς και τους μηχανισμούς αυτού του συστήματος. Κι όσο δύσκολη κι αν είναι η συγκυρία που διεξάγεται η απεργία πείνας του συντρόφου, άλλο τόσο πεισμωμένος πρέπει να είναι ο αγώνας για την απελευθέρωσή του.

 

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 29/6, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, 11.30

 

κατάληψη Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *