ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ Β.Α ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Το καταστροφικό έργο που προωθεί το κράτος και η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ (βλ. Μπόμπολας)- θυγατρική της καναδικής πολυεθνικής Eldorado Gold Corporation- στη Β.Α. Χαλκιδική, προβλέπει την εγκατάσταση μεταλλουργίας χρυσού και χαλκού και την ισοπέδωση των δασικών εκτάσεων  του όρους Κάκκαβος, στην τοποθεσία Σκουριές.

Τον τελευταίο χρόνο ο αγώνας των κατοίκων, των περιοχών που πλήττονται, έχει κλιμακωθεί και ενταθεί, με μεγάλες λαϊκές συνελεύσεις, διαδηλώσεις στο βουνό και συγκρούσεις με την αστυνομία, καταλήψεις δημαρχείων και συμπλοκές με ρουφιάνους εργαζόμενους των μεταλλείων. Διμοιρίες των ΜΑΤ και κάθε λογής ένστολοι έχουν στρατοπεδεύσει στο βουνό,αντιμετωπίζοντας κάθε διαδήλωση με τόνους χημικών, ξυλοδαρμούς,συλλήψεις, εισβολές στις κοινότητες αλλά και στα σπίτια των κατοίκων. Το δάσος, που είναι κομμάτι της καθημερινότητας και της ζωής των κατοίκων, αποτελεί  πλέον απαγορευμένη ζώνη για αυτούς, αφού στους μόνους που επιτρέπεται η πρόσβαση είναι στις δυνάμεις του νόμου και της τάξης και στα συνεργεία που έχουν ήδη καταστρέψει δεκάδες χιλιάδες δέντρα.

Από τη μια το κράτος καταδικάζει τον κόσμο στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία, μέχρι και την αυτοκτονία, προσπαθεί να καταστείλει κάθε απεργία, κάθε αγώνα και κάθε εστία κοινωνικής  αντίστασης. Από την άλλη, με πρόσχημα την «ανάπτυξη» και «σωτηρία της εθνικής οικονομίας», ξεπουλά κάθε σπιθαμή γης, το φυσικό και κοινωνικό πλούτο στο κεφάλαιο, ακόμη κι αν ξερνάει τοξικά απόβλητα, καρκίνο, καταστροφή ολόκληρων κοινοτήτων και του φυσικού περιβάλλοντος. Ο καπιταλισμός δεν είναι παρά μια μηχανή θανάτου.

 Η στάση και ο σχεδιασμός του κράτους και του κεφαλαίου αποβλέπουν στην κυριαρχία και την επικράτηση της εξουσίας πάνω σε όλους όσους θεωρούν αδύναμους . Στο χέρι όλων μας μαζί είναι να δείξουμε τη δύναμή μας, και να αποδείξουμε πως το αναλώσιμο δυναμικό πάνω στο οποίο θέλουν να στηρίξουν το οικοδόμημά τους δεν υπάρχει. Τα θεμέλια για τη ζωή μας και την κοινωνία που οραματιζόμαστε, είμαστε εμείς και κανένα είδους αφεντικό. Δεν χρειαζόμαστε ταγούς στη ζωή μας, αλλά συντρόφους, συναγωνιστές και συνοδοιπόρους στον πόλεμο που μας κήρυξαν.

Σήμερα Τρίτη, στις 17.00,στην πλατεία Πανόρμου καλείται συγκέντρωση- πορεία από τη «Συντονιστική συνέλευση αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής».Να είμαστε όλοι εκεί.

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ Β.Α ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ

Κατάληψη Villa Amalias

Kατάληψη Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά

Μία απάντηση στο “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ Β.Α ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *