Ανακοίνωση για την εισβολή στην κατάληψη Σκαραμαγκά και τη σύλληψη συντρόφων/συντροφισσών μας

Το μεσημέρι της Τετάρτης 9/1 το κράτος επιτέθηκε στην κατάληψη Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά, σε μία ακόμα επίδειξη δύναμης από τις θλιβερές φιγούρες της καταστολής και τα αφεντικά τους, μετά από μήνυση που κατέθεσε το πρωί ο πρόεδρος του ΝΑΤ, Χρήστος Φωτίου.

Κατά την εισβολή, βρίσκονταν εντός του κτιρίου 7 συντρόφισσες και σύντροφοί μας, που μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ αρκετές ώρες αργότερα. Προσαγωγή έγινε και σε έναν ακόμα σύντροφο, ο οποίος βρισκόταν σε κοντινή απόσταση εκτός του κτιρίου και οδηγήθηκε στο ΑΤ Ομόνοιας και στη συνέχεια στη ΓΑΔΑ.

Από επικοινωνία μας με δικηγόρο που βρέθηκε στη ΓΑΔΑ, γνωρίζουμε ότι κρατούνται ακόμα στον 11ο όροφο. Επιχειρήσαμε από νωρίτερα να μεταφέρουμε στις συντρόφισσες και στους συντρόφους μας είδη πρώτης ανάγκης και vegan τρόφιμα αλλά οι μπάτσοι δε δέχτηκαν να τα παραλάβουν πριν τις 2:30 τα ξημερώματα, παρόλο που τους είχαν υπό κράτηση χωρίς φαγητό περίπου 12 ώρες, από την ώρα της εισβολής.

Οι 7 προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις και οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι πλημμεληματικές και αφορούν διατάραξη οικιακής ειρήνης, παραβίαση του νόμου περί όπλων και του νόμου περί βεγγαλικών. Θα οδηγηθούν το πρωί στην Ευελπίδων.

Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων από την Κατάληψη Σκαραμαγκά

Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων από την κατάληψη Villa Amalias

Αλληλεγγύη σε όλες τις καταλήψεις

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

 

Συνέλευση για την Αντισπισιστική Δράση

Μία απάντηση στο “Ανακοίνωση για την εισβολή στην κατάληψη Σκαραμαγκά και τη σύλληψη συντρόφων/συντροφισσών μας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *