Καταγγελία μετανάστη μικροπωλητή της ΑΣΟΕΕ

Ονομάζομαι Μ. και πριν δύο εβδομάδες αστυνομικοί με έπιασαν κατά την διάρκεια επίθεσης που πραγματοποίησαν έξω από το πανεπιστήμιο της ΑΣΟΕΕ. Πέρασα 4 ώρες στο αστυνομικό τμήμα όπου μου πήρανε τα πράγματα τα οποία πουλάω για να βγάλω τα προς το ζην μου, μου πήρανε επίσης όσα χρήματα είχα πάνω μου. Με κάνανε ρεζίλι καθώς με γδύσανε και με απειλούσαν με τα γκλομπ τους. Στο τμήμα ήταν και δύο άτομα από το Μπαγκλαντές, από τους οποίους πήρανε επίσης τα χρήματα τους πριν τους αφήσουνε να φύγουν. Κάθε πρωί από της 8 ως της 12 είναι γύρω από το πανεπιστήμιο αστυνομικοί (κυρίως ασφαλίτες) και μας παρακολουθούν και πιάνουνε άτομα.

Αυτή είναι μια καταγγελία ενός απ΄ τους μετανάστες μικροπωλητές οι οποίοι εργάζονται καθημερινά γύρω απ΄ την ΑΣΟΕΕ καθώς η ύπαρξη του πανεπιστημιακού ασύλου τους δίνει έναν από τους τελευταίους "ασφαλείς" χώρους στο κέντρο όπου μπορούνε να εργαστούνε. Η τακτική της αστυνομίας να πιάνει μετανάστες και να τους αφήνει καθώς έχουν χαρτιά αφού τους έχουν κλέψει πρώτα ότι χρήματα έχουν ή ακόμα και τα κινητά τους και ανάλογα την "διάθεση" των εκάστοτε μπάτσων να τους ξυλοφορτώνουν είναι κάτι το οποίο φτάνει καθημερινά στα αυτιά μας με την ύπαρξη ανάλογων περιστατικών. Στην ΑΣΟΕΕ το προηγούμενο διάστημα υπήρξε μια τακτική κύκλωσης του κτηρίου τις πρωινές ώρες από ασφαλίτες στις γωνίες του τετραγώνου. Τις τελευταίες ημέρες και μετά από μια μικροφωνική και την επαγρύπνηση κόσμου κάποια πρωινά οι ασφαλίτες αναγκαστήκανε να πιάσουνε πάλι τα κλασικά τους πόστα στην απέναντι πλευρά της Πατησίων.

Συνέλευση μεταναστών & αλληλέγγυων ΑΣΟΕΕ

immigrants-asoee.espivblogs.net

(Αυτό είναι το πρόσφατα δημιουργημένο μπλογκ της συνέλευσης όπου θα ανεβαίνουν τυχόν κείμενα της συνέλευσης και ενημερώσεις σχετικά με την κατάσταση γύρω από την ΑΣΟΕΕ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *