οι «εκλεκτικές συνεργασίες» της Δημοκρατίας

dsc01011gbzwfp


dsc01010ughmdx

δύο αρχικές φωτογραφίες από τη χθεσινή πορεία των 2500 ατόμων

2-4-thumb-large

και μία -παρακάτω- φωτογραφία από την συνεργασία αστυνομίας και φασιστών και την κοινή επίθεσή τους  προς την πορεία την στιγμή που η πορεία βρισκόταν στην οδό Κοδριγκτώνος


Μετά και τη χθεσινή πορεία αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας είναι ολοφάνερη η κρατική στρατηγική για σύμπραξη με τις δράκες των ακροδεξιών και φασιστικών συμμοριών στις εφαρμογές των αντιμεταναστευτικών και κατασταλτικών πολιτικών.

Η σύμπραξη στο πολιτικό επίπεδο παίρνει νέες διαστάσεις λίγο μετά τον Δεκέμβρη, με την ενιαία μετατόπιση σχεδόν σύσσωμου του πολιτικού συστήματος σε συντηρητικές έως ακροδεξιές και φασιστικές αναφορές και φτάνει μέχρι τα χαϊδέματα των αρμοδίων αστυνομικών υπουργείων με τους παρακρατικούς και φασιστικούς μηχανισμούς.

Το σύγχρονο απαρτχάιντ που επιχειρείται να στηθεί από την αστική δημοκρατία δεν έχει όμως μόνο τις πολιτικές του πτυχές, τους αντιμεταναστευτικούς νόμους, τα νέα μέτρα ενάντια σε όσους κι όσες αντιστέκονται στο καθεστώς, τις στημένες επιτροπές κατοίκων σε περιοχές όπου ζουν και κατοικούν κατά πλειοψηφία οι μετανάστες, επιτροπές οι οποίες θέλουν να δημιουργούν το κοινωνικό εκείνο υπόβαθρο και τη συναίνεση πάνω στην οποία θα πατήσουν και θα επέμβουν οι δημοκράτες με τα γκλομπ κι οι φασίστες με τα μαχαίρια.

Η σύμπραξη πέρασε στο επίπεδο του δρόμου. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει. Τα κορδόνια των μπάτσων δεν άνοιξαν για πρώτη φορά έτσι ώστε φασίστες και ματ να βρεθούν στην ίδια γραμμή απέναντι σε διαδηλωτές και πορείες. Αυτό που συνέβη στην Αχαρνών και στην Κοδριγκτώνος δεν ήταν απλά μια εκτροπή του συστήματος, αλλά ήταν αποτέλεσμα πολιτικής βούλησης του κράτους, των επιτελείων του, του τρόπου της στρατιωτικής παράταξης των δυνάμεών του στο δρόμο, των φιλικών κουβεντών και των συνεννοήσεων μεταξύ των επικεφαλής της αστυνομίας και των φασιστών που βρίσκονταν στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, της κοινής επιδρομής των ματ και των φασιστών την ώρα που πορεία 2500 ατόμων προσέγγιζε την περιοχή.

Μια πορεία η οποία ήταν αποτέλεσμα συλλογικών διαδικασιών, δημιούργησε τις συνθήκες κοινωνικοποίησης και αντιπληροφόρησης πάνω στο ζήτημα του σύγχρονου απαρτχάιντ που ορθώνεται, κατέβηκε στο δρόμο οργανωμένα και συγκροτημένα γνωρίζοντας τα περιεχόμενα και τις στοχεύσεις της, υπερασπίστηκε τον εαυτό της απέναντι στην επίθεση των ματ και τη θρασύδειλη συνδρομή των φασιστών.

Μια δημόσια καλεσμένη πορεία η οποία χτυπήθηκε από το κράτος και τους παρακρατικούς και απάντησε επί τόπου οργανωμένα και συγκροτημένα απέναντι σε όσους κρατάν το νόμο από τη μια και το μίσος από την άλλη ενάντια στις αξίες της ισότητας, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας…

Το χτύπημα αυτής της πορείας και οι «εκλεκτικές συνεργασίες της Δημοκρατίας» δεν μπορούν παρά να αποτελούν τους παράγοντες και το έναυσμα εκείνο για περαιτέρω ενίσχυση της αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, για περαιτέρω ενίσχυση των διαδικασιών αντίστασης απέναντι στα ρατσιστικά και κατασταλτικά πογκρόμ, για περαιτέρω όξυνση του κοινωνικού και ταξικού αγώνα! Όλα συνεχίζονται!


“εντός των τειχών της κατάληψης”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *