Μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στην πλ. Αμερικής

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 12/10 στην Πλατεία Αμερικής μεγάλη αντιφασιστική κι αντιρατσιστική συγκέντρωση αγωνιζόμενων κατοίκων της περιοχής κι αλληλέγγυων. Την συγκέντρωση στην Πλατεία κάλεσαν, ως άμεση απάντηση σε συγκέντρωση που καλούσαν φασίστες και ρατσιστές στην περιοχή την ίδια ώρα, αντιφασίστες/ίστριες από τις γειτονιές της Κυψέλης και των Πατησίων και συμμετείχαν επίσης αλληλέγγυοι από τις γειτονιές της Αθήνας και πολλοί μετανάστες.

Η αντιφασιστική συγκέντρωση την Παρασκευή ήρθε ως συνέχεια της πρόσφατης κινητοποίησης που έγινε στην γειτονιά στις 26 / 9 /12 ενάντια στο πογκρόμ που έκαναν μια εικοσάδα φασιστών και ρατσιστών σε βαρος αφρικανών μεταναστών, καθώς και πολλών άλλων αντιφασιστικών συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων που εχουν γίνει στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Το βραδυ της Παρασκευής η πλ. Αμερικής γεμισε απο τους συγκεντρωμένους αντιφασίστες ενώ διμοιρίες ΜΑΤ τοποθετήθηκαν στα στένα κάτω από την πλατεία για να εμποδίσουν πορεία προς τα περίπου εκατό φασιστοειδή που συγκεντρωθηκαν στην Αχαρνών. Μετα την συγκέντρωση στην Πλ. Αμερικής όπου αναρτήθηκαν πανώ, μοιραστηκαν και διαβάστηκαν κείμενα [όπως αυτό : Καμια ανοχή στις φασιστικές συμμορίες], κι αφού τα φασιστοειδή συνοδευόμενα από την αστυνομία πήγαν στον Αγ. Παντελεήμονα, ακολούθησε μεγάλη αντιφασιστική πορεία στους δρόμους της γειτονιάς και την Πατησίων.

Απ΄ όπου κι αν περνούσε η διαδήλωση με δυνατά αντιφασιστικά συνθήματα και συνθήματα αλληλεγγύης στους μετανάστες προστίθονταν όλο και νεοι διαδηλωτές, οι μισοί από τους οποίους ήταν μετανάστες, φθανοντας σχεδόν τα 1000 άτομα.

Για περισσότερες φωτογραφίες δείτε εδώ κι εδώ.

 

[Αναδημοσίευση από athens.indymedia]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *