Συγκρούσεις στα Μεταλλεία Χρυσού στη Μ.Παναγιά

Ο στρατός της δημοκρατίας έκανε την εμφάνιση του στο βουνό του Κακαβου, πάνω από τη Μεγάλη Παναγία, επιτιθεμενος απροκλητα στους 3000 κατοικους της Βορειας Χαλκιδικης, και στους εκατονταδες αλληλέγγυους από Θράκη Κιλκίς και Θεσσαλονίκη, γκρεμίζοντας τα μυθεύματα περί εμφύλιου μεταξύ εργαζομένων και ομάδας οικολόγων τρομοκρατών, που καλλιεργούσε αυτές τις μέρες η προπαγάνδα της εταιρείας.

Το σκηνικό ξεκίνησε από την παρέλαση στην Ιερισσό οπού οι μαθητές παρέλασαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία με μαύρα περιβραχιόνια, ακλούθησε συλλαλητήριο στην πλατεία του Δήμαρχου και στη συνεχεία πομπή 1000 αυτοκίνητων στην Μεγάλη Παναγιά, το χωριό που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα.

Εκεί πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης διαδήλωση πάνω από 3000 κάτοικων και αλληλεγγυών  και στη συνεχεία ο κόσμος με ποδιά και αυτοκίνητα μεταβεί στην διασταύρωση με το βουνό οπού και βρέθηκε αντιμέτωπος με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Στις επανειλημμένες εκκλήσεις των κατοίκων να ανοίξει η πρόσβαση προς το βουνό και να έλθει επί τόπου εισαγγελέας, τα ΜΑΤ απάντησαν με κρότου λάμψεις και δακρυγόνα.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YD8ank5af0I&feature=player_embedded#![/youtube]

Ο κόσμος δεν πτοήθηκε, κράτησε τις θέσεις του για πάνω από μια ώρα, και το γεγονός ότι δεν ανακατέλαβε το βουνό οφείλεται μόνο στο ότι δεν ήταν αυτός ο σκοπός του, αφού οι γονείς είχαν μαζί τους μωρά παιδιά.

Κατά την αποχώρηση πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις κάτοικων της περιοχής και το πούλμαν που μετέφερε τους αλληλέγγυους από τη Θεσσαλονίκη είναι μέχρι αυτή την ώρα μπλοκαρισμένο από την αστυνομία που ζητά να κάνει ελέγχους και φωτογραφήσεις.

Μελή της επιτροπής αγώνα μεταβαίνουν στον Πολύγυρο για να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες.

Βίντεο και φωτογραφίες θα ανέβουν μόλις καταστεί δυνατό.

Τελευταία πληροφορία, 3 αλληλέγγυοι από Θεσσαλονίκη οδηγούνται στο Πολύγυρο, οπού πηγαίνουν ήδη και Μεγαλοπαναγιώτες.

 

Πολύ μεγάλη ρίψη χημικων και κρότου λάμψης απο τις μονάδες καταστολής στον κοσμο (κάτοικοι περιοχής και αλληλέγγυοι) που προσπάθησαν να σπάσουν το φράγμα της αστυνομίας, για να καταφέρουν να φτάσουν στην περιοχή σκουριές. Οι μπάτσοι επιτίθονται με δολοφονικές διαθέσεις προς τον κόσμο, πετώντας τους χημικά, πέτρες ξύλα και ότι άλλο βρεθεί μπροστά τους

[edit]

Εδώ και αρκετή ώρα εξελίσσεται μάχη στο Χοντρό Δέντρο μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων και αλληλέγγυων ενάντια στα μεταλλεία. Μεγάλη αστυνομική δύναμη είναι παραταγμένη στο σημείο. Διμοιρίες έχουν ξεχυθεί στην πλαγιά κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών και ρήψης πετρών προς τους διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει με αυτοκινητοπομπή απο το χωριό προς το Χοντρό Δέντρο.

Αυτή τη στιγμή οι επιθέσης των μπάτσων έχουν σταματήσει αλλά το κλίμα συνεχίζει να είναι τεταμένο και οι κατοικοι με τους αλληλέγγυους παραμένουν στο σημείο. Υπάρχουν τραυματίες.

[Για περισσότερες πληροφορίες εδώ]

[edit]

18 : 05 Οι μπάτσοι ακινητοποίησαν το λεωφορείο και αυτοκίνητα των αλληλέγγυων που επέστρεφαν στην Θεσσαλονίκη στην διασταύρωση Πλανά-Πολύγυρος. Οι μπάτσοι κλείσαν τις εισόδους του λεωφορείου με περιπολικά για να μην μπορεί να κατέβει κανένας. Οι μπάτσοι βγάζαν φωτογραφίες τις ταυτότητες των οδηγών που περνούσαν απο το μπλόκο των δυνάμεων καταστολής. Στο σημείο που ακινητοποίησαν τους αλληλέγγυους έχει μεταφερθεί κλούβα τις αστυνομίας  ακι διμοιρίες των ΜΑΤ (μπλε – πράσινοι) και υπάρχει περίπτωση μαζικών προσαγωγών.

18 : 40 Οι μπάτσοι ζητάνε τα στοιχεία των αλληλέγγυων (ταυτότητες) για να τους αφήσουν ελεύθερους. Οι αλληλλέγγυοι αποφάσισαν να μην δώσει ΚΑΝΕΝΑΣ τα στοιχεία του. Μάλλον οι μπάτσοι θα προχωρήσουν σε μαζικές προσαγωγές

18 : 45 Αυτοί τη στιγμή οι μπάτσοι κατεβάζουν έναν έναν τους αλληλλέγγυους από το λεωφορείο

18 : 55 Ασφαλίτες με κουκούλες φωτογραφίζουν τους αλληλέγγυους και τις πινακίδες των αυτοκινήτων

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *