Κάτω τα χέρια από τον Θ.Σ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ ΤΩΝ ΔΙΩΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ

Ένα χρόνο μετά την μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση των τελευταίων ετών και ενώ η ελληνική κοινωνία βρίσκεται εξολοκλήρου στα χέρια των παγκόσμιων αφεντικών και στα όρια της εξαθλίωσης, το κράτος επιχειρεί να θέσει εκ νέου σε εφαρμογή ένα οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης των πολιτικών  του αντιπάλων. Με αφορμή τα γεγονότα της 5ης Μάη του 2010 και κάτω από το συγκινησιακό βάρος της συμπλήρωσης ενός χρόνου των όσων τραγικών συνέβησαν τότε, επιτίθεται με ένα σχέδιο τόσο κατασταλτικό όσο και επικοινωνιακό, στο κοινωνικό αυτό κομμάτι που συνεχίζει να αντιστέκεται και να αγωνίζεται.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, στις 29/4/2011 προσάγονται στη ΓΑΔΑ 4 σύντροφοι μεταξύ αυτών, ο σύντροφος και φίλος Θ. Σ. ως ύποπτοι για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν  στην πορεία της 5/5/2010. Μετά την παρατεταμένη ομηρία τους στη ΓΑΔΑ, η οποία συνοδεύτηκε από έρευνα σε σπίτια, αφέθηκαν  ελεύθεροι. Στους 3 από τους 4 προσαχθέντες δόθηκε κλήτευση για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στις 5 και 6 /5/2011.

Για εμάς, οι λόγοι που οι διωκτικοί μηχανισμοί έβγαλαν από το συρτάρι την συγκεκριμένη υπόθεση στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή, είναι λίγο-πολύ ξεκάθαροι. Στις πλάτες των 4 συντρόφων και χρησιμοποιώντας τους νεκρούς της Marfin ως προϊόντα μιας χρήσης, ο κρατικός μηχανισμός, με σύμμαχο τα ΜΜΕ, επιχειρεί να στήσει ένα σαφάρι «κατασκευής υπόπτων» και στοχοποίησης συντρόφων με μόνο κριτήριο την συμμετοχή και δραστηριοποίησή τους στον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο. Σκοπός τους βέβαια δεν είναι μόνο η αποδιοργάνωση και η ψυχολογική αποσταθεροποίηση των προσαχθέντων αλλά και ολόκληρου του αναρχικού χώρου, καθώς και η επικοινωνιακή προβολή «παραγωγής έργου» στην κοινωνία. Από την άλλη, είναι πάγια τακτική του κράτους η δημιουργία ενός κλίματος  τρομοκρατίας, πόλωσης και σύγχυσης ιδιαίτερα ενόψει των απεργιών της 1ης και ιδιαίτερα της 11ης Μάη, οι οποίες συμπίπτουν με την εξαγγελία νέων σκληρών αντικοινωνικών μέτρων.

Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι δεν αναγνωρίζουμε την ιδιότητα του συντρόφου, σε κανέναν από όσους συμμετείχαν στα γεγονότα της Marfin και του Ιανού.

Για εμάς που πιστεύουμε ότι το χάσμα που μας χωρίζει από το κράτος και την εξουσία δεν είναι μόνο πολιτικό αλλά και ηθικό είναι προτεραιότητά μας να τονίσουμε ότι κάθε ενέργεια που έχει σαν στόχο την ίδια την κοινωνία δεν έχει μα ούτε θα μπορούσε να έχει σχέση με την αναρχία και τα ιδανικά της.

Συλλογικότητες και κοινωνικοί χώροι είχαν ξεκάθαρη θέση από την πρώτη στιγμή. Με πλήθος δημόσιες ανακοινώσεις, εξέφρασαν τον αποτροπιασμό αλλά και την εναντίωσή τους σε σχέση όχι μόνο με τα συγκεκριμένα γεγονότα αλλά και με τις αντιλήψεις που τα παράγουν ή τα νομιμοποιούν.

Ο σύντροφος μας δεν έχει και ούτε θα μπορούσε να έχει καμία σχέση με τα γεγονότα της 5ης Μάη 2010, γιατί οί ιδέες του και οι πρακτικές του ήταν πάντα εχθρικές απέναντι σε λογικές φετιχισμού της βίας και παράπλευρων απωλειών.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Θ.Σ.

 

Σύντροφοι, συντρόφισσες, φίλοι/ες του Θ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *