Κάτω τα χέρια απ’ τους αγωνιστές

Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της απεργιακής διαδήλωσης της 23ης Φλεβάρη, δικαστήρια Ευελπίδων: Σάββατο 26 Φλεβάρη, 9 π.μ.

Η συντρόφισσά μας Λήδα Σοφιανού παραμένει κρατούμενη στη ΓΑΔΑ, έχοντας λάβει προθεσμία για να παρουσιαστεί ενώπιον ανακριτή το Σάββατο 26 Φλεβάρη στις 9 το πρωί. Το ίδιο συνέβη και με δύο ακόμη συλληφθέντες της απεργιακής διαδήλωσης της 23ης Φλεβάρη, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον ίδιο ανακριτή την Πέμπτη 24/2.

Στα δικαστήρια μεταφέρθηκαν πέντε ακόμα συλληφθέντες, ανάμεσά τους και ανήλικοι, οι οποίοι βαρύνονται με πλημμελήματα. Οδηγήθηκαν σε διαφορετικό ανακριτή και αναμένεται να απολογηθούν την Παρασκευή 25/2, ενώ παραμένουν κρατούμενοι. Ο ένατος συλληφθέντας της πορείας δεν μεταφέρθηκε στα δικαστήρια καθώς βρίσκεται τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Συνθήματα ακούστηκαν από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης, η οποία συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση υπό βροχή μέχρι και τις 4:30 το απόγευμα, αλλά και από τους συλληφθέντες. Η Λήδα Σοφιανού που συμμετείχε στην απεργιακή διαδήλωση της 23ης Φλεβάρη με το μπλοκ της Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων ήταν ανάμεσα σε πολλούς διαδηλωτές που, μετά από την επίθεση της αστυνομίας στα μπλοκ της πορείας στο Σύνταγμα στο ύψος της Ερμού, απωθήθηκαν προς την είσοδο του ΤΕΕ πνιγμένοι από τα χημικά και δεχόμενοι επίθεση της ομάδας ΔΕΛΤΑ. Την ώρα της σύλληψής της, κι ενώ οι μπάτσοι της Δέλτα την είχαν ρίξει στο έδαφος στην οδό Νίκης, τη χτυπούσαν με γροθιές στο πρόσωπο, καθώς προσπαθούσαν να της φορτώσουν στο σακίδιό της μολότοφ που οι ίδιοι είχαν στην κατοχή τους και η συντρόφισσα φώναζε καταγγέλλοντας την προσπάθεια ενοχοποίησής της.
Μάλιστα υπήρχε αστυνομικός που φώναζε σε συνάδελφό του «βαλ’της τις μολότοφ». Και αφού αυτή η προσπάθεια απέτυχε λόγω του κόσμου που μαζεύτηκε από τις φωνές της συντρόφισσας, οι μπάτσοι κατέφυγαν σε ένα νέο ευφάνταστο σενάριο, κατηγορώντας την ότι δήθεν είχε ξύλο με το οποίο χτύπησε αστυνομικό. Το ξύλο αυτό το προσέθεσαν οι ίδιοι εκ των υστέρων για να δικαιολογήσουν τη σύλληψή της και να την ενοχοποιήσουν.
Οι κατασκευασμένες κατηγορίες θα καταρρεύσουν! Αν η συμμετοχή στη διαδήλωση και τη γενική απεργία ενάντια στα αντικοινωνικά και αντεργατικά μέτρα, η συμμετοχή στον κοινωνικό αγώνα για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας είναι «έγκλημα», τότε μαζί με τη Λήδα είμαστε χιλιάδες. Και δεν μας τρομάζουν!

Ακολουθεί το κείμενο καλέσματος στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της απεργιακής διαδήλωσης από τη Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων

Η απεργιακή πορεία της 23/2 αποτέλεσε άλλη μια εκδήλωση της μαζικής εναντίωσης και οργής ενάντια στην αντικοινωνική και αντεργατική επίθεση του κράτους και των αφεντικών. Η κινητοποίηση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στο κέντρο της Αθήνας και η διάθεση τους να απαντήσουν αγωνιστικά στους δρόμους προκάλεσε την άγρια καταστολή της διαδήλωσης. Η αθρόα χρήση χημικών, οι συνεχείς επιθέσεις σε μπλοκ των διαδηλωτών, οι ξυλοδαρμοί, οιπροσαγωγές και οι συλλήψεις στόχο είχαν να εμποδίσουν την συγκροτημένη παρουσία της διαδήλωσης στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά στο κοινοβούλιο, και τη διάλυση του πλήθους των διαδηλωτών.
Η Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων που συμμετείχε με συγκροτημένο μπλόκ στην απεργιακή πορεία (όπως και σε αυτήν της 15ης Δεκέμβρη) δέχθηκε απρόκλητα, όπως και άλλα απεργιακά μπλοκ, την άγρια επίθεση των δυνάμεων καταστολής φτάνοντας από την Σταδίου στην πλατεία Συντάγματος. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν η προσωρινή διάλυση του μπλόκ και η βίαιη απώθηση μέρος διαδηλωτών καθώς και συντρόφων/ισσών της συνέλευσης προς τις οδούς Ερμού και Νίκης. Σε αυτό το σημείο αστυνομικές ομάδες Δέλτα και Δίας επιτέθηκαν και συνέλαβαν τη συντρόφισσά μας Λήδα Σοφιανού τραβώντας την βίαια στην είσοδο του υπουργείου οικονομικών. Εκεί επιχείρησαν να πάρουν την τσάντα της, στην οποία είχε κείμενα της συνέλευσης, και να βάλουν σε αυτή μια μολότοφ, το οποίο αποφεύχθηκε λόγω της έντονης αντίδρασής της και της άμεσης διαμαρτυρίας άλλων παρευρισκόμενων. Μετά τη μεταφορά της συντρόφισσας στην ΓΑΔΑ η αστυνομία παρουσίασε ένα καινούργιο σενάριο με βάση το οποίο κατηγορείται πως επιτέθηκε με καδρόνι και φορώντας κουκούλα στους αστυνομικούς.
Οι κατηγορίες είναι απολύτως ψευδείς και κατασκευασμένες, αφού η συντρόφισσα σε όλη τη διάρκεια της πορείας αυτό που κρατούσε ήταν το πανό της συνέλευσης, ενώ τη στιγμή της σύλληψής της ήταν ανάμεσα σε πλήθος διαδηλωτών που οι ίδιοι δέχονταν επίθεση από αστυνομικούς με καλυμμένα τα πρόσωπά τους! Η σφοδρή καταστολή συνολικά της απεργιακής διαδήλωσης όπως και οι μεθοδεύσεις εναντίον αγωνιστών και αγωνιστριών έχουν στόχο τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση όλων όσοι αντιστέκονται στους δρόμους αλλά και τον παραδειγματισμό ολόκληρης της κοινωνίας.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Καμία κατασταλτική επίθεση δεν θα μείνει αναπάντητη.

Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων της απεργιακής πορείας της 23/2.

 

 

 

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

 

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων

 

Όποιος έχει υλικό (φωτογραφίες, βίντεο) ή ήταν αυτόπτης μάρτυρας της σύλληψης της συντρόφισσάς μας στην οδό Νίκης και έξω από το ΤΕΕ, χρήσιμο θα ήταν να επικοικωνήσει στο mail της Συνέλευσης (sakakp@gmail.com).

http://sakakp.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *