Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Θ. Ηλιόπουλο

«Κάνατε τα πάντα για να με θάψετε

Αλλά ξεχάσατε ότι είμαι σπόρος»


Ο Θ. Ηλιόπουλος συνελήφθη στην αθήνα, στις 18/12/2008, κατά τη διάρκεια της εξέγερσης που ακολούθησε την δολοφονία του 15χρονου Α. Γρηγορόπουλου. Κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε συγκρούσεις με τους μπάτσους σε βαθμό κακουργήματος και βρίσκεται προφυλακισμένος στις δικαστικές φυλακές κορυδαλλού από τις 22/12/2008. Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του έχει καταγγείλει το σαθρό κατηγορητήριο, που βασίζεται αποκλειστικά σε μαρτυρίες μπάτσων, αρνείται τη συμμετοχή του στις κακουργηματικές πράξεις που του αποδίδονται και ζητά την ελευθερία του.


Στις 8/7/2009 το συμβούλιο πλημμελειοδικών αποφάσισε να απορρίψει την αίτηση αποφυλάκισης του, παρατείνοντας για ακόμα 6 μήνες την ομηρία του στα κολαστήρια των φυλακών. Ο Θ. Ηλιόπουλος είναι ο τελευταίος από τους δεκάδες προφυλακισθέντες, συλληφθέντες του Δεκέμβρη που παραμένει έγκλειστος στις φυλακές κορυδαλλού. Από τις 10 Ιούλη, μη έχοντας άλλο μέσο να παλέψει για την ελευθερία του, επίταξε σε αυτόν τον αγώνα το ίδιο του το σώμα.


Κατεβαίνω σε απεργία πείνας. Είναι το μόνο μέσο που μου έμεινε σαν κρατούμενος για να φωνάξω την αλήθεια και να καταγγείλω την τεράστια αδικία.
Να καταγγείλω το μίσος και την εμπάθεια των μηχανισμών του «ποινικού νόμου». Να καταγγείλω την αυθαιρεσία και τη βία μιας τυφλής «δικαιοσύνης» και των ακόμη περισσότερο «τυφλών» υπαλλήλων της.
Από την Παρασκευή 10 Ιουλίου σταματώ να παίρνω τροφή και καταθέτω δήλωση γνωστοποίησης απεργίας πείνας στην διεύθυνση της φυλακής.


Αυτοί που έζησαν τα γεγονότα του Δεκέμβρη, αυτοί που γνώρισαν τη βία των μηχανισμών , αυτοί που έζησαν τη σκληρότητα του κελιού χωρίς ποινή ή και με ποινή, αυτοί που ξέρουν ότι ο μόνος δρόμος για την ελευθερία είναι η αντίσταση, αυτοί που αντιδρούν στην δικαστική αυθαιρεσία και τη φρίκη της, είναι αυτοί που με καταλαβαίνουν και θα σταθούν στο πλευρό μου.


Από τώρα τους ευχαριστώ.
Θοδωρής Ηλιόπουλος
Φυλακές Κορυδαλλού


ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ Θ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *