Απεργία πείνας του Ν. Κουνταρδά

«Δεν είναι ότι 1,5 χρόνο μετά κατηγορήθηκα για απόπειρα εμπρησμού τράπεζας χωρίς στοιχεία. Δεν είναι ότι 1,5 χρόνο τώρα η Ασφάλεια μου έχει κατασχέσει μισό σπίτι πράγματα από τις τότε εφόδους. Δεν είναι ότι μου επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι να δίνω το “παρών” στο Α.Τ. Ξάνθης κάθε 1 και 16. Δεν είναι ότι με κλείσανε μέσα το Σάββατο 16/5 που έδωσα το “παρών” γιατί δήθεν δεν είχα παρουσιαστεί στο προηγούμενο, ενώ είχα μάρτυρα ο οποίος και αυτός δίνει “παρών”.
Δεν είναι ότι από την Κυριακή με μετέφεραν στις φυλακές Κομοτηνής και από κει Τρίτη πρωί με άσκηση βίας στην κλούβα για Άμφισσα, συνοδεία 20 πραιτόρων. Δεν είναι ότι απλά περιμένω να γίνει το Συμβούλιο που θα με αποφυλακίσει. Είναι ότι θέλω να επανοικειοποιηθώ τη ζωή που μου κλέψαν. Είναι ότι θέλω να ζήσω ελεύθερος, δίχως ταυτότητα πια.
Η ευθύνη για ό,τι μου συμβεί ας χρεωθεί στον αρχιβασανιστή υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δένδια.» Νίκος Κουνταρδάς


Κεντρικό θέμα στο http://athens.indymedia.org

Απεργός πείνας από τις 16 Μάη -και δίψας τις τελευταίες μέρες- ο Ν. Κουνταρδάς φτάνει πλέον στα φυσικά του όρια υποθηκεύοντας το σώμα του: “συνιστώντας μια αντιστροφή της δύναμης, της τιμωρίας αλλά και της πρόκλησης φόβου. Αυτό το ίδιο σώμα που, μέσω της τιμωρίας του, στόχο είχε την παραγωγή πειθήνιων υποκειμένων, ανατρέπει την λειτουργία της φυλακής, καθώς καταλύει την επιτήρηση και την υποκειμενοποίηση, με την έννοια της αναμόρφωσης του ατόμου”…

Αλληλεγγύη



3 απαντήσεις στο “Απεργία πείνας του Ν. Κουνταρδά”

  1. Σύντροφοι η αλλυλεγγύη όπως ξέρουμε όλοι εκφράζετε έμπρακτα και είναι πραγματικά άξιο απορίας πως δεν έχουμε δώσει την πρέπουσα σημασία σε τέτοιες στιγμές. Χρειάζεται να κατεβούμε στο δρόμο. Γιατί τέτοια χλιαρότητα σε ένα τόσο φλέγον ζήτημα, απέναντι σε μια τέτοια αγωνιστική στάση?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *