η Δημοκρατία εκκολάπτει τα αυγά της κοινωνικής υποταγής

katalipsi

Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στους επικοινωνιακούς μηχανισμούς του κράτους για τους σχεδιασμούς και τις αποφάσεις των κρατικών επιτελείων και των πολιτικών διαχειριστών τους γύρω από την αντιμετώπιση των αναρχικών και όχι μόνο. Τα αυγά της δημοκρατίας εκκολάπτονται έτσι ώστε μόλις σπάσουν να επιχειρήσουν την ευθεία επίθεση σε κάθε εγχείρημα και πρακτική αντίστασης πέρα από τα όρια που θέτει η Δημοκρατία. Η Δημοκρατία που δομεί και δομείται με βάση τις “αξίες” της ανισότητας, της ανελευθερίας, της επιβολής, αυτή η Δημοκρατία είναι που τώρα επιδιώκει να επιβάλλει ένα νέο καθεστώς κοινωνικής υποταγής και ολοκληρωτικού ελέγχου. Τα αυγά μπορεί να εκκολάπτονται, οι κοινωνικές αντιστάσεις δεν μπορεί παρά να επαγρυπνούν.

Ακολουθούν κάποια επίκαιρα και “ανεπίκαιρα” αποσπάσματα.

«Υπολογίζουμε ότι σε όλη την Ελλάδα δραστηριοποιούνται μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου περισσότεροι από 5.000 αντιεξουσιαστές, ενώ συμμετέχουν και αλλοδαποί»αναφέρει στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών. «Μας προβληματίζει ιδιαίτερα η δράση αντιεξουσιαστών εκτός από την Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές, όπως η Λάρισα,η Πάτρα,η Τρίπολη,τα Χανιά, το Ηράκλειο και πόλεις της Θράκης. Στην Αθήνα υπάρχουν σήμερα 27 στέκια αντιεξουσιαστών, που πλαισιώνονται ολοένα με περισσότερα άτομα»σημειώνει. […] Σε αυτές τις συνθήκες αποφασίστηκε άρον άρον κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ την προηγούμενη Τρίτη η επαναλειτουργία των 1.100 καμερών στους δρόμους του Λεκανοπεδίου, η δημιουργία τράπεζας DΝΑ, η δυνατότητα άρσης του πανεπιστημιακού ασύλου με ταχύτερες διαδικασίες, ο τερματισμός καταλήψεων, οι κατ΄ οίκον έλεγχοι και η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών με ταχείες διαδικασίες.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=262404

“… κυβερνητικά στελέχη ζητούν πλέον ευθέως να αφεθεί η Αστυνομία να λειτουργήσει ανεξάρτητη, υπονοώντας ότι οι πολιτικές παρεμβάσεις και όχι η περιορισμένη επιχειρησιακή ικανότητα ευθύνονται για τα αρνητικά αποτελέσματα και μια σειρά ατυχή (και τραγικά) περιστατικά. Ενδεικτικά, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, αναγνωρίζει ότι η Αστυνομία λειτουργεί πλέον στα όριά της, διαπίστωση που επιβεβαιώνουν και σε κάθε ευκαιρία υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.” […]

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_05/04/2009_310052

[αποσπάσματα από τον αστικό τύπο στην Ελλάδα, Απρίλης 2009]


«οι περιορισμοί των ατομικών ελευθεριών, όπως του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας του τύπου και του δικαιώματος συνάθροισης και συνεταιρισμού, οι παραβιάσεις της εμπιστευτικότητας των ταχυδρομικών, τηλεγραφικών και τηλεφωνικών επικοινωνιών, η δυνατότητα κατ’ οίκον ερευνών, περιορισμών στη χρήση ή και κατάσχεση περιουσιών νομιμοποιούνται πέραν των ορίων που θέτουν άλλοι σχετικοί νόμοι»

[απόσπασμα από λόγο του Χίτλερ το 1933 μετά τον εμπρησμό του Ράιχσταγκ]


εντός των τειχών της κατάληψης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *