Είναι αποφασισμένοι και οι εξεγερμένοι!

korudallos-11-04021xk3yux

Αποφασισμένοι-ες στους δρόμους της αλληλεγγύης βρέθηκαν 500 περίπου αλληλέγγυοι-ες έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού χθες Σάββατο 11 Απρίλη.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας ύστερα από μικροφωνική αντιπληροφόρησης η οποία λειτούργησε για περίπου μιάμιση ώρα στην πλατεία. Γύρω στις 1:30 λοιπόν, τα ηχεία αποσυνδέθηκαν, τα μικρόφωνα μαζεύτηκαν κι όλοι προετοιμάζονταν να κατέβουν στο δρόμο για τις φυλακές, στο δρόμο της απαίτησης για άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων της εξέγερσης.

korudallos-11-040207h35xq

Τα πανό άνοιξαν, οι σημαίες της περιφρούρησης μοιράστηκαν, το μπλοκ συγκροτήθηκε έτοιμο και αποφασισμένο να πορευτεί προς τις φυλακές και φυσικά έτοιμο και αποφασισμένο να υπερασπιστεί την ακεραιότητά του στο δρόμο. Η πρώτη διμοιρία των ματ έκανε την εμφάνισή της από απόσταση σε κάθετο του δρόμου της πορείας στενό, λίγο πριν την άφιξη του μπλοκ έξω από τον περίβολο των γυναικείων φυλακών. Εκεί έγινε κι η πρώτη «στάση» του μπλοκ με συνθήματα αλληλεγγύης να δονούν την σιωπή που κυριαρχεί στις φυλακές. Τότε εμφανίστηκε κι ο αστυνομικός στρατός της Δημοκρατίας, τοποθετώντας αρκετές διμοιρίες ματ περιφερειακά του μπλοκ. Λίγο αργότερα η πορεία ξαναξεκίνησε με κατεύθυνση το νότιο τμήμα του περιβόλου των γυναικείων φυλακών και τότε ήταν που δεκάδες ένστολοι επιχείρησαν να προσεγγίσουν σε απόσταση αναπνοής το πίσω και πλαϊνό μέρος της πορείας.

korudallos-11-04016

Η περιφρούρηση της πορείας λειτούργησε συντονισμένα και ανέκοψε τις προκλητικές προθέσεις των διμοιριών, κατοχυρώνοντας το δρόμο και τα πεζοδρόμια ως χώρους διαδήλωσης και όχι ως χώρους παρέλασης του ένοπλου και ροπαλοφόρου στρατού της Δημοκρατίας. Εισαγγελέας και αξιωματικοί επιτηρούσαν από απόσταση το πίσω μέρος της πορείας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε και δεύτερη «στάση» του μπλοκ έξω από το νότιο τμήμα των γυναικείων φυλακών όπου υπήρχε οπτική επαφή με τις κρατούμενες οι οποίες και βγήκαν στα κάγκελα των παραθύρων των κελιών τους φωνάζοντας συνθήματα και ανεμίζοντας πανιά.

korudallos-11-04040eaaxns

Επικράτησαν συγκινητικές στιγμές αμοιβαίων χαιρετισμών και αλληλεγγύης, ιδιαίτερα μάλιστα λίγες βδομάδες μετά τη δολοφονία της κρατούμενης Κατερίνας Γκουλιώνη. Η πορεία συνεχίστηκε αποφασισμένη να καταλήξει στην πλατεία Ελευθερίας διασχίζοντας τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της περιοχής όπου και οι ένστολοι και πάνοπλοι επιτηρητές δέχτηκαν τα -ουκ ολίγα- σχόλια αποστροφής από τους κάτοικους της περιοχής και τους περαστικούς. Λίγο αργότερα η πορεία τελείωσε. Αλλά φυσικά όλα συνεχίζονται!

Το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένοι και για αυτό είναι αποφασισμένοι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *