Σάββατο βράδυ

φωτογραφία από γειτονικές της κατάληψης ταράτσες
[φωτογραφία από γειτονικές της κατάληψης ταράτσες]

Διακόσια άτομα χθες και εκατόπενήντα άτομα σήμερα συμμετείχαν στις συζητήσεις για το πνεύμα των καταλήψεων πριν/κατά τη διάρκεια/μετά το Δεκέμβρη αλλά και για τους συλληφθέντες της εξέγερσης και την καταστολή αντίστοιχα. Δύο ημέρες γεμάτες ανταλλαγές εκτιμήσεων, πηγαδάκια, στοχασμό, περίσκεψη, ιδέες, προτάσεις, αποφασιστικότητα αλλά και καθαριότητες, εργασίες, μερεμέτια! Το κτίριο αποκτά σιγά σιγά ζωή κι ενέργεια.

Η αυριανή ημέρα είναι αφιερωμένη στην Κωνσταντίνα. Την Κωνσταντίνα που στέκεται ακόμη με αξιοπρέπεια απέναντι στις καυστικές επιθέσεις των αφεντικών. Την Κωνσταντίνα που στο πρόσωπό της μπορεί κανείς να δει την κάθε εργάτρια, γυναίκα και μετανάστρια που αγωνίζεται ενάντια στην ασυδοσία των αφεντικών που γεννά το ίδιο το καθεστώς της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Η αυριανή εκδήλωση-συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στις 6 στο χώρο της κατάληψης.

Για αυτό το λόγο αλλά κι εκτάκτως, η καθημερινή γενική συνέλευση της κατάληψης, για αύριο Κυριακή και μόνο, θα πραγματοποιηθεί στις 4 το απόγευμα.

Οι πόρτες κλείνουν, οι περιφρουρήσεις είναι στις θέσεις τους κι η νύχτα στο υψηλότερο σημείο της κατάληψης αναδεικνύει τις εξουσίες που έχουν ριζώσει στις στέγες των πολυκατοικιών και στις ζωές των υπηκόων. Ένα δάσος από τηλεοπτικές κεραίες στις ταράτσες της μητρόπολης είναι ικανό να διαμορφώσει αλλά και να χειραγωγήσει την αντίληψη και τη συνείδηση του κάθε δέκτη. Για αυτό και στη δική μας ταράτσα η κεραία είναι πεσμένη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *