λίγα λόγια για τη σημερινή συζήτηση

skoupes

Η σημερινή συζήτηση στο χώρο της κατάληψης γύρω από την υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα τελείωσε. Στη συζήτηση παρευρέθηκαν συνολικά 150 άτομα. Η συζήτηση εξελίχθηκε με βάση τις εμπειρίες του αγώνα αλληλεγγύης που κατέθεσαν φίλοι και σύντροφοι καθώς και με βάση ενημέρωση για την υπόθεση την οποία έκανε φίλη, συνάδελφος και συναγωνίστρια της Κωνσταντίνας.

Κάποιες αποσπασματικές αλλά ενδεικτικές σημειώσεις από την ενημέρωση:

“Δε γίνεται άλλο πια με αυτές τις εργολαβίες. Είναι δουλέμποροι, δεν είναι εργοδοτες…”

(αναφερόμενη στο καθεστώς εργασίας στο χώρο του καθαρισμού)

“Είμαστε πολύ πεισμωμένες. Δεν ξαναγυρνάμε σε αυτόν τον εργασιακό μεσαίωνα που μας έχουν επιβάλλει. Είμαστε αποφασισμένες να φτάσουμε μέχρι και σε απεργία πείνας για να σταματήσουν αυτές οι συνθήκες στους εργασιακούς χώρους…”

“Οι μικρές νίκες είναι σημαντικές, σιγά – σιγά προχωράμε…”

(αναφερόμενη για τον αγώνα που εξελίσσεται πριν και μετά τη δολοφονική επίθεση στην Κωνσταντίνα)

“Η Κωνσταντίνα παλεύει και μέσα στο νοσοκομείο. Δεν έχει σταματήσει να μας ζητά νέα από τον αγώνα όλων όσων στέκονται δίπλα μας και να στέλνει τους χαιρετισμούς της σε όλους εσάς. Η υγεία της διαρκώς βελτιώνεται. Μάλιστα, από το ένα της μάτι ξεκίνησε να βλέπει λίγο φως, κάποιες σκιές… Ένα από τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει είναι με τον ισοφάγο. Το πρόβλημα είναι πως δεν μπορεί να γίνει ιατρική εξέταση στον ισοφάγο, δεν μπορεί να μπει ούτε σωληνάκι με κάμερα να δούμε τι ακριβώς βλάβες της έχουν προκληθεί. Τελευταία συζητιέται μήπως  έρθει ένας εξειδικευμένος γιατρός από το εξωτερικό… Είναι όμως πάρα πολύ δυνατή , κρατάει ακόμη…”

(αναφερόμενη για την κατάσταση της υγείας της Κωνσταντίνας)

“Το ότι μαζεύτηκαν όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία για συμπαράσταση γύρω μας ήταν πολύ σημαντικό, μας βοήθησαν πολύ και πήραν κι οι ίδιοι δύναμη για τη δική τους συνέχεια…”

(αναφερόμενη στην αλληλεγγύη που ξεδιπλώνεται τους τελευταίους μήνες στον αγώνα των καθαριστριών)

Η συζήτηση συνεχίστηκε με εκατέρωθεν  τοποθετήσεις και διάλογο γύρω από όλες τις αιχμές που απορρέουν από τις σύγχρονες  εργασιακές συνθήκες αλλά και γύρω από τον πολύμορφο αγώνα που ξεδιπλώθηκε με αφορμή τη δολοφονική επίθεση στην Κωνσταντίνα.

Η Κωνσταντίνα δεν είναι μόνη…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *