Αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι, Παρασκευή 11/10, 6.00μμ, Πλ. Νίκης, Π.Τσαλδάρη-Αμφιάλη

afisa_antifa_poreia_keratsinizzd7hf

Ως κύρια επιδίωξή της, μέσα από τις πολύμορφες δράσεις που αναλαμβάνει, η αυτόνομη αντιφασιστική συνέλευση Κερατσινίου έχει θέσει την προσπάθεια αλλαγής των κοινωνικών συσχετισμών. Το ξερίζωμα του φασισμού ως κοινωνική αντίληψη, πρακτική ή υποστήριξη, στις εργατογειτονιές και στους κόλπους της νεολαίας (γεγονός που αναμφίβολα δεν μπορεί να το κατορθώσει μόνη της, χωρίς την ενεργό συμβολή και άλλων κοινωνικών δυνάμεων, κυρίως τοπικών αλλά όχι μόνο). Ιδιαίτερα στις πολύπαθες περιοχές του Πειραιά που τον τελευταίο ενάμιση χρόνο βίωσαν την κεντρική επιλογή της Χρυσής Αυγής να επικεντρώσει σε αυτές τις προλεταριακές συνοικίες, ανοίγοντας γραφεία, περιφέροντας στους δρόμους παραστατιωτικά πεζοπόρα ή μηχανοκίνητα αποσπάσματα, πραγματοποιώντας τραμπούκικες και δολοφονικές επιθέσεις, στήνοντας δίκτυα μαφιόζικων εκδουλεύσεων και εκβιασμών.

Στη διαδήλωση της Τετάρτης 18/9, λίγες μόνο ώρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από θρασύδειλους φασίστες των περιβόητων “ταγμάτων εφόδου” (που πήγαιναν 30 μαζί για να «αντιμετωπίσουν» μεμονωμένους αντιφασίστες, μετανάστες, διαφορετικούς), το τοπικό αστυνομικό τμήμα, οι δυνάμεις καταστολής, οι τράπεζες και τα μαυραγορίτικα καταστήματα «αγοράζω χρυσό», ήρθαν αντιμέτωπα με την οργή του πλήθους. Στην πορεία της Παρασκευής 11/10, επιθυμία και επιδίωξή είναι να σειστεί η περιοχή από τον παλμό και τα συνθήματα, μιας διαδήλωσης δυναμικής, συνεκτικής, περιμετρικά περιφρουρούμενης, που θα συμβάλει στο στόχο της ενδυνάμωσης των αντιφασιστικών και αντισυστημικών κοινωνικών διεργασιών και της ανεπίστρεπτης απόσυρσης των φασιστοειδών από τη δημόσια σφαίρα.

Οι επόμενες δράσεις που έχουν αποφασιστεί από τη συνέλευση είναι:

– Αντιφασιστικά γκράφιτι στους τοίχους του πρώην εργοστασίου Καχραμάνογλου, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, στον Αγ. Παντελεήμονα, στα Ταμπούρια, την Κυριακή 13/10, στις 12 το μεσημέρι.

– Αντιφασιστικό τουρνουά μπάσκετ “3 on 3”, στο γηπεδάκι της Βλαχέρνας, στην Αμφιάλη (Πλ. Βλαχερνών & Τοσίτσα, 100μ από τη συμβολή Π. Τσαλδάρη & Σαλαμίνος ), το Σάββατο 19/10, στις 12 το μεσημέρι (δηλώσεις συμμετοχής είτε στη συνέλευση του Σαββάτου 12/10 είτε επιτόπου).

Επόμενη συνέλευση το Σάββατο 12/10, στις 6.00μμ, στην Πλ. Νίκης (τριγωνάκι-ζαρντέν), στην Αμφιάλη, όπως οι προηγούμενες δυο συνελεύσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *