Κάλεσμα της συνέλευσης πλ.Βικτωρίας στην αντιφασιστική πορεία στις 10 Μαΐου

 

Την Παρασκευή 10 Μάη η συνέλευση της πλ. Βικτωρίας κλείνει 2 χρόνια ύπαρξης και δράσης: συστήθηκε με πρωτοβουλία κατοίκων αμέσως μετά τα φασιστικό πογκρόμ του 2011 με πρωταρχικό στόχο να μην γίνει η περιοχή μας ένας ακόμη Αγ. Παντελεήμονας. Ένας στόχος που όχι μόνο αποδείχτηκε εφικτός μέσα στην πορεία του χρόνου (οι φασίστες δεν μπόρεσαν έκτοτε να ξανακάνουν κίνηση στην περιοχή), αλλά που έδωσε το έναυσμα για συνολικότερες παρεμβάσεις με τη δημιουργία πραγματικών δικτύων σχέσεων στο πεδίο της γειτονιάς. Μικροφωνικές αντιπληροφόρησης, παρεμβάσεις και μοιράσματα κειμένων, γιορτές με συλλογική κουζίνα, προβολές και θεατρικό παιχνίδι, αλλά φυσικά και επανασυνδέσεις ρεύματος (τις οποίες δεν σταματήσαμε ποτέ και έχουν επεκταθεί μέχρι την περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα) είναι κομμάτια της δράσης που αρθρώθηκε στο πεδίο της γειτονιάς όλο αυτό το διάστημα. Επιπρόσθετα –και καθώς η διασύνδεση με τους μετανάστες ήταν εξαρχής κεντρικό ζητούμενο– η συμμετοχή μας τους τελευταίους μήνες στη Συνέλευση Μεταναστών & Αλληλέγγυων ΑΣΟΕΕ ήταν σημαντική ως επιλογή στο πεδίο της αντιθέσμισης για τον αντικατασταλτικό, αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό χαρακτήρα της συνέλευσης.

Όμως αν ο παρακρατικός φασισμός αποτραβήχτηκε από τη γειτονιά μας, ο θεσμικός και επίσημος όχι μόνο συνέχισε, αλλά και αναβαθμίστηκε σημαντικά. Η αστυνομική κατοχή του κέντρου της Αθήνας, το ανελέητο κυνήγι των μεταναστών με την επιχείρηση «ξένιος Ζευς», το αντίστοιχο των τοξικοεξαρτημένων και των άστεγων με την επιχείρηση «Θέτις», οι εισβολές στις καταλήψεις της Villa Αμαλίας και της Σκαραμαγκά και στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΑΣΟΕΕ, οι διαρκείς αστυνομικές επιθέσεις στον πανεπιστημιακό χώρο της ΑΣΟΕΕ, η πραγματική συμπόρευση του Δήμου Αθηναίων με τα περιεχόμενα και τα προτάγματα της Χρυσής Αυγής είναι η εφιαλτική πραγματικότητα του μητροπολιτικού κέντρου που η περιοχή της πλ. Βικτωρίας βιώνει σε καθημερινή βάση.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια καλούμε αύριο στις 6.00 το απόγευμα αντιφασιστική πορεία στην πλ. Βικτωρίας (και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συναυλία Hip-Hop). Η στήριξή της θα ήταν πολύ σημαντική.


συνέλευση της πλ. Βικτωρίας

 

*αναδημοσίευση απο athens.indymedia.org

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *