Για τα γεγονότα έξω απο την κατάληψη Μαραγκοπούλειο και την κοινή επίθεση μπάτσων φασιστών

Το βράδυ της Δευτέρας 8 Απρίλη, παρέα συντρόφων που βρισκόταν στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων δέχτηκε επίθεση από φασίστες-θαμώνες της ψησταριάς Ψηταλώνια (ιδιοκτησίας του χρυσαυγίτη Σίψα) με αφορμή μπλούζα με αντιφασιστικό σύμβολο που φορούσε ένας εκ των συντρόφων. Τα φασισταριά επιτέθηκαν στους συντρόφους με πέτρες, μπουκάλια και καρέκλες από το εσωτερικό του μαγαζιού. Οι σύντροφοι αντιστάθηκαν και έπειτα προχώρησαν προς την κατάληψη Μαραγκοπούλειο αφού τους απώθησαν παρόλο που υστερούσαν αριθμητικά. Οι νεοναζί κατέβηκαν προς την κατάληψη όπου απωθήθηκαν για δεύτερη φορά αποτελεσματικά. Η επέμβαση των μπάτσων ήταν άμεση, ενισχυτική και σωτήρια για τους παρακρατικούς οι οποίοι προκαλούσαν επί τούτου φθορές σε σταθμευμένα οχήματα. Τις επόμενες ώρες και σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους, οι μπάτσοι επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους συντρόφους με ευθύβολες ρίψεις δακρυγόνων και βομβών κρότου-λάμψης στα κεφάλια όσων βρίσκονταν στην είσοδο της κατάληψης, προσφέροντας κάλυψη ταυτόχρονα στους νεοναζί, οι οποίοι εκτόξευαν στην αυλή της κατάληψης πέτρες και φωτοβολίδες από πλαϊνό στενό. Για 2 ώρες το Μαραγκοπούλειο βρισκόταν υπό την πολιορκία των μαντρόσκυλων των ΜΑΤ σε μια προσπάθεια αποκλεισμού του χώρου από 2 αυθόρμητες πορείες που επιχειρούσαν να τον προσεγγίσουν. Η μαζικότητα και η ανυποχώρητη στάση των 200 πλέον συγκεντρωμένων συντρόφων και συντροφισσών απέτρεψαν εκ νέου επιθέσεις, έως ότου, αρχικά οι φασίστες και έπειτα οι μπάτσοι αποχώρησαν.

Η χθεσινοβραδυνή επίθεση ΜΑΤ – Χρυσής Αυγής στην κατάληψη Μαραγκοπούλειο δεν είναι τίποτα άλλο από τη συνέχιση των κατασταλτικών κινήσεων του κράτους στις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους, στον κόσμο του αγώνα που αντιστέκεται σθεναρά στους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς του, στην απόπειρα επιβολής της εξαθλίωσης και τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Παρά τις διαρκείς διακηρύξεις περί αντισυστημικότητας της εν λόγω νεοναζιστικής οργάνωσης, για μια ακόμα φορά η συμπόρευσή της με τις κατασταλτικές δυνάμεις απέδειξε αυτό που πραγματικά είναι: πιστά σκυλιά του καθεστώτος έτοιμα να συνδράμουν με κάθε τρόπο στο έργο του.

Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των ελεγχόμενων από την κυριαρχία ΜΜΕ να παρουσιάσουν ως σύγκρουση "άκρων" τα γεγονότα, η μαζική και πολύμορφη παρουσία ενός πλήθους αγωνιστών και αγωνιστριών έξω από το χώρο της κατάληψης απέδειξε πως η κοινωνική και ταξική μνήμη είναι ακόμα ζωντανή και οπλίζει με αποφασιστικότητα έναν ολόκληρο κόσμο, έτοιμο να υπερασπιστεί με όλες του τις δυνάμεις τις δομές και τα εγχειρήματα του αγώνα, τον κόσμο της αντίστασης και της ελευθερίας.

Για μια ακόμα φορά ύστερα από την αντίστοιχη προσπάθεια τους στις 11 Οκτώβρη 2012, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν με την ουρά στα σκέλια και με την ευγενική συνοδεία της ελληνικής αστυνομίας.


ΠΙΣΩ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ!

 

σύντροφοι και συντρόφισσες
Πάτρα, 9 Απρίλη 2013

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *