ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΕΛΤΕΣ

Σύντροφοι και συντρόφισσες από την κατάληψη Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά συμμετείχαμε σήμερα στην συγκέντρωση των επιστρατευμένων ναυτεργατών στο λιμάνι του Πειραιά. Στη διάρκεια της συγκέντρωσης μοιράσαμε κείμενο εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στον αγώνα για αξιοπρεπή διαβίωση, που αντιμετωπίστηκε από κράτος και εφοπλιστές με το χουντικό μέτρο της επίταξης. Το τελευταίο δεν αποτελεί παρά ένα ακόμη κεφάλαιο του δόγματος της "μηδενικής ανοχής" και "σιδηράς πυγμής", που στέλνει ένα και μοναδικό μήνυμα:όποιος αντιστέκεται, όποιος τολμά να σηκώνει το κεφάλι, θα τσακίζεται. Στο πλαίσιο αυτό ενημερώσαμε τους ναυτεργάτες και αλληλέγγυους που βρέθηκαν στη συγκέντρωση για την επίθεση στα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα και τις καταλήψεις ως τμήμα της κρατικής κατασταλτικής κίνησης προς τους αγωνιζόμενους, προτάσσοντας ως απάντηση τους ακηδεμόνευτους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες και τη διασύνδεση και αλληλεγγύη των αντιστεκόμενων κομματιών.  

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=0ZWRb4aTU44 [/youtube]

 

Αντίστοιχη παρέμβαση με μοίρασμα κειμένου είχε πραγματοποιηθεί από συντρόφους/-ισσες της κατάληψης Σκαραμαγκά και στην πρώτη απεργιακή συγκέντρωση των ναυτεργατών στις 31 Ιανουαρίου.

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης [κατεβάστε σε pdf]

 


ΚΑΘΕ ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΕΛΤΕΣ…

Από την Πέμπτη 31/1 η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει κηρύξει κυλιόμενες 48ωρες απεργίες ως κινήσεις ανάσχεσης των σχεδίων κράτους και κεφαλαίου να εξαθλιώσουν ακόμα περισσότερο τις ζωές χιλιάδων ναυτικών και ναυτεργατών. Με το νέο νομοσχέδιο που προτείνει το Υπουργείο Ναυτιλίας καταργούνται οι οργανικές συνθέσεις των πλοίων, καταργείται η δεκάμηνη απασχόληση στην ακτοπλοία και εισάγεται η ατομική σύμβαση εργασίας ανοίγοντας το δρόμο για την ασύδωτη εκδούλευση των εεργαζομένων.

Στο συγκεκριμένο τεράστιο κλάδο των 160.000 εργαζομένων που οι εφοπλιστές κάνουν ό,τι τους καπνίσει, η ανεργία έχει φτάσει το 27%, οι περικοπές στις συντάξεις των 72.000 συνταξιούχων είναι της τάξης του 20%, έχουν αυξηθεί τα όρια συνταξιοδότησης, δεν καταβάλλονται τα δεδουλευμένα σε χιλιάδες εργαζόμενους και υπό την απειλή της «μαύρης λίστας» εκβιάζονται οι φωνές αντίστασης και αλληλεγύης. Και φυσικά, μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό, να μη ξεχνάμε τους 60.000 ανασφάλιστους για τους οποίους οι εφοπλιστές δε δίνουν δεκάρα στο ΝΑΤ διογκώνοντας το έλλειμμα του ταμείου ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνουν 56 καθ'όλα νόμιμες φοροαπαλλαγές με τον ν.27/1975.

Κι ενώ το ναυτικό ταμείο βρίσκεται ήδη υπό πτώχευση από την καταλήστευση των αποθεματικών του, ο «πρασινοφρουρός» πρόεδρός του Χρήστος Φωτίου επικαλείται την περιβόητη "αξιοποίηση" των ακινήτων του ΝΑΤ και πρωτοστατεί στην εκκένωση της κατάληψης Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά επιχειρώντας να πουλήσει κοψοχρονιά και με κινήσεις «κάτω από το τραπέζι» το κατειλημμένο κτήριο στο δήμο Αθηναίων.

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ…

Οι νεοφασίστες της τρικομματικής κυβέρνησης και οι ναζιστές χρυσαυγίτες, αυτοί που κυβερνούν με τα ΜΑΤ και που ψηφίζουν τους νόμους υπέρ των εφοπλιστών, αυτοί που επιστράτευσαν τους εργαζόμενους σε ΜΕΤΡΟ & ΗΣΑΠ και που χτύπησαν και συνέλαβαν τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, αυτοί που κατασυκοφαντούν τους αγώνες των αγροτών και που φυλακίζουν διαδηλωτές και αγωνιστές είναι οι ίδιοι που επιχειρούν όχι μόνο την εκμηδένιση των αποδοχών των εργαζομένων αλλά την απάλειψη οποιασδήποτε δυνατότητας συλλογικής αντίστασης και τη φίμωση οποιασδήποτε κραυγής αγωνίας και αντίστασης. Από τη χουντική καταστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, τις ρατσιστικές δολοφονίες ως τις εκκενώσεις των καταλήψεων και των αυτοδιαχειριζόμενων εγχειρημάτων το μήνυμα είναι το ίδιο. Στο πλαίσιο του «δόγματος της μηδενικής ανοχής» το μόνο που θα ακούγεται θα είναι οι κορώνες των φερέφωνων της κυριαρχίας και το μόνο χέρι που θα σηκώνεται θα είναι αυτό του μπάτσου και του νεοναζί.

… ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΜΕ

ΣΤΙΣ ΒΙΛΕΣ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ

Οι μαζικοί αυτοοργανωμένοι κοινωνικοί – ταξικοί αγώνες είναι οι μόνοι που μπορούν να αποτελέσουν πραγματικό ανάχωμα στην εξαθλίωσή μας, και η σύνδεση όλων των αγωνιζόμενων κομματιών η μοναδική στρατηγική που μπορεί να αποτελέσει την πραγματική απειλή. Ο κοινός συντονισμός όλων των αγωνιζόμενων μέσα από αυτοοργανωμένες διαδικασίες και έξω από τις ξεπουλημένες γραφειοκρατίες θα ανάψει τη φλόγα της εξέγερσης και της ανατροπής. Μέχρι εδώ! Καιρός να ξεπεράσουμε τους κατασκευασμένους φόβους της «πτώχευσης», τα ψευτοδιλήμματα «ευρώ ή δραχμή», τις ενοχές του «μαζί τα φάγαμε»… Καιρός να τους τρίξουμε πραγματικά τα δόντια απαιτώντας το αυτονόητο:

ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Οι καταπιεσμένοι είναι αυτοί που τους αναλογεί να αγωνιστούν για να μην αφανιστούν

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ

ΑΓΡΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ

 

 

Κατάληψη Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *