Κείμενο του αυτοοργανωμένου ραδιοφωνικού σταθμού 98FM

Σχετικά με την κατασταλτική επιχείρηση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ στις 28/12

ΟΣΟ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗ ΣΙΩΠΗ, ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΡΑΥΓΕΣ ΜΑΣ

Με αφορμή τον αγώνα που διεξάγεται στην ΑΣΟΕΕ από  το 2008 και μετά, όπου μετανάστες έχουν χτίσει μια κοινότητα αγώνα μαζί με φοιτητές και αλληλέγγυους, κατασταλτικές δυνάμεις εισβάλουν στις 28/12 στον πανεπιστημιακό χώρο της ΑΣΟΕΕ με πρόσχημα την έρευνα για αποθήκης παρεμπορίου, κατόπιν ξανά «ανώνυμου  τηλεφωνήματος».  Στα πλαίσια της κρατικής κατασταλτικής επιχείρησης  συλλαμβάνουν  16 μετανάστες, (μικροπωλητές και περαστικούς).

Αφού ξεμπέρδεψαν με τους μετανάστες  σειρά είχαν οι αλληλέγγυοι. Πρώτο μέλημα της αστυνομίας στο εσωτερικό της ΑΣΟΕΕ να εισβάλει στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι και να ανακαλύψει "άνομα" ευρήματα όπως: κείμενα, αφίσες, έντυπο  υλικό, βιβλιοθήκη και  ότι σχετίζεται με την ελεύθερη διακίνηση  ιδεών. Αυτά όμως αφήνουν παγερά αδιάφορα τα "Δελτία των 8". Αντιθέτως, σε «πρώτο πλάνο» τοποθετείται οτιδήποτε εξυπηρετεί τα επικοινωνιακά τους παιχνίδια. Ταυτόχρονα, σε γκρο πλαν τοποθετείται το στούντιο του αυτοργανωμένου ραδιοφωνικού σταθμού Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης που εκπέμπει από την ΑΣΟΕΕ στους 98.0FM για το κέντρο και στην υπόλοιπη Αθήνα στους 93.8FM.

Οι Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής  Έκφρασης λειτουργούν αδιάκοπα από το 2002 .Η προσπάθεια δημιουργίας και λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού βασίστηκε στην αμφισβήτηση της διαμεσολάβησης σε οποιοδήποτε επίπεδο της ζωής, στο πάθος για ελεύθερη έκφραση και στην επιθυμία για επικοινωνία. Προκειμένου να προσπεραστεί ο κίνδυνος της στείρας κριτικής και απόρριψης, που αναπόφευκτα οδηγεί στη στασιμότητα και την ασυνείδητη παθητικότητα, η απάντηση δεν μπορούσε να είναι άλλη από τη δημιουργία. Με δεδομένο  ότι τα ΜΜΕ ελέγχονται αποκλειστικά από οργανωμένα ιδιωτικά ή κρατικά συμφέροντα,  θεωρήσαμε απαραίτητη τη δραστηριοποίηση μας προκειμένου να δώσουμε μια διέξοδο στις ιδέες  και τα ρεύματα που αντιστρατεύονται το σύστημα και τους θεσμούς  του.

To 2005 τοποθετείται στην ίδια συχνότητα (στους 98.0) ο Free Fm, ένας ραδιοσταθμός που εκπέμπει χωρίς άδεια από τον Υμηττό, ο οποίος απολαμβάνει (παρα)κρατικής ασυλίας μιας και κάνει την δουλειά του κράτους χωρίς πολιτικό κόστος. Εμείς από την άλλη επιλέξαμε να μην επιδωθούμε σε κιλοβατικό πόλεμο με τον Free FM ανεβάζοντας έτσι την ηλεκτρομαγνητική  εκπομπή σε επίπεδα που θα έβαζε σε κίνδυνο τη φύση και τον άνθρωπο. Ούτε και επιθυμούμε την μετατροπή του σταθμού σε ένα αρχηγείο  των ειδικών της αντιπληροφόρησης με πολλούς αναμεταδότες ανά την χώρα. Κάτι αντίστοιχο επιχειρείται τους τελευταίους μήνες στη συχνότητα των 93.8. Λίγους μήνες μετά την έναρξη εκπομπής του σταθμού στη συγκεκριμένη συχνότητα εμφανίζεται στη μπάντα των FM μηχάνημα που εκπέμπει κενό σήμα , σε μια προσπάθεια να ανακόψει τη διάδοση του λόγου σε κάποιες περιοχές με μεθόδο που μπορεί ξεκάθαρα να χαρακτηριστεί ασφαλίτικη.

Η προσπάθεια  ξεπεράσματος αυτής της ιδιόμορφης καταστολής που δεχθήκαμε από τον Free FM, προσπάθησε να βρει διέξοδο στις συντροφικές  σχέσεις με το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΑΣΟΕΕ. Με την σύμπραξη των δύο εγχειρημάτων τοποθετείται εκεί κεραία,  πομπός και στη συνέχεια δημιουργείται και στούντιο.Προτιμούμε να στήνουμε τα στούντιό μας κάτω από τις κεραίες που σηκώνουμε και να έχουμε καθημερινή δράση στις πανεπιστημιακές κοινότητες στις οποίες συνυπάρχουμε. Τα δύο σημεία εκπομπής που έχει ως τώρα ο σταθμός, δημιουργήθηκαν από άτομα με καθημερινή παρουσία στην καθημερινότητα των σχολών, είτε μιλάμε για φοιτητές είτε όχι. Η παρουσία εγχειρημάτων αντιπληροφόρησης, στεκιών, συνελεύσεων και δράσεων μέσα στα πανεπιστήμια ανεξάρτητα από την «εκπαιδευτική» διαδικασία είναι αυτή που νοηματοδοτεί το άσυλο και το προασπίζει και όχι οι νόμοι, οι πολιτικοί και οι μεγαλοκαθηγητάδες.

Tόσο η εισβολή στο στέκι όσο και η κατάσχεση των μηχανημάτων του σταθμού δεν είναι τυχαία. Το στέκι της ΑΣΟΕΕ έχει επιλέξει να σταθεί πλάι στους μετανάστες που αγωνίζονται ενάντια στο φασισμό που προσπαθεί να επιβληθεί σαν κοινωνική συνθήκη στην περιοχή, αλλά και ευρύτερα. Το ίδιο συνέβη και στις 20/12 στην κατασταλτική επιχείρηση ενάντια στην κατάληψη της Villa Amalias αλλά και ο εμπρησμός από φασίστες στoν ελεύθερο κοινωνικό χώρο Xanadu στην Ξάνθη τα ξημερώματα της 21ης Δεκεμβρίου.

Το κοινό συστατικό των παραπάνω περιπτώσεων είναι που προκαλεί αλλεργία στην εξουσία. Είναι η μαγιά της δομής και της οργάνωσης κάθε αυτοοργανωμένου εγχειρήματος που λειτουργεί συλλογικά, ελεύθερα, αδιαμεσολάβητα, αντιεμπορευματικά και αντιιεραρχικά, προτάσσοντας τις αξίες της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας, της αντίστασης και της αλληλεγγύης απέναντι στον  αξιακό οχετό ενός συστήματος, που το μόνο που προτάσσει είναι η υποταγή, ο  ατομισμός, η αποξένωση, ο φόβος, η απομόνωση και ο κοινωνικός κανιβαλισμός.

Σε αυτά τα πλαίσια το «χτύπημα» στις Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης βρήκε στόχο! Γιατί ο σταθμός έχει επιλέξει να μεταδίδει τη φωνή των αγωνιζόμενων ανθρώπων, των αποκλεισμένων από τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Από τους αντιστεκόμενους μετανάστες έξω από την ΑΣΟΕΕ μέχρι τους πολιτικούς κρατουμένους, από τους εργατικούς αγώνες μέχρι την αυτοδιαχείρηση στις γειτονιές, από την αντιπληροφόρηση στις  μαζικές κινητοποιήσεις μέχρι τις εκδηλώσεις ενημέρωσης και αλληλεγγύης.

Αν νομίζουν ότι χτυπώντας υποδομές του κινήματος θα κάμψουν τον αγώνα για αλληλεγγύη και ελεύθερη έκφραση, είναι γελασμένοι! Η ανάγκη της δημιουργίας και της αδιαμεσολάβητης έκφρασης δεν περιορίζεται από κανένα υλικό εξοπλισμό. Θα συνεχίσει να προκαλεί ρωγμές στο τείχος της σιωπής που προσπαθούν να ορθώσουν γύρω μας.

Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΔΕ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΧΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΠΕΜΠΟΥΜΕ ΑΝΤΙΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΑ, ΑΝΤΙΙΕΡΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΑ ΣΤΟΥΣ 93.8, ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 98 ΜΕΓΑΚΥΚΛΟΥΣ.

 

                                    .::Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης 98fm – 93.8fm::.

                                       30/12/2012

http://www.radio98fm.org

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *