Κείμενο φοιτητών ΑΣΟΕΕ σχετικά με τα γεγονότα της Δευτέρας 10/12/12

Το παρακάτω κείμενο έγραψε ομάδα φοιτητών και φοιτητριών της ΑΣΟΕΕ μετά από το τελευταίο κατά σειρά περιστατικό αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών:

Το μεσημέρι της 10ης Δεκεμβρίου έγινε για μια ακόμη φορά επίθεση από την αστυνομία στην ΑΣΟΕΕ. Με αφορμή ένα ασήμαντο περιστατικό, όπου μια περαστική νόμιζε ότι οι μετανάστες αγριοκοιτάζουν το σκυλί της, αφού πρώτα έβγαλε ένα σουγιαδάκι και τους απείλησε, κάλεσε την αστυνομία. Όταν δύο μηχανές ΔΙΑΣ ήρθαν έξω από την ΑΣΟΕΕ , φοιτητές που βρίσκονταν στο σημείο τους έδιωξαν. Λίγη ώρα αργότερα αστυνομικοί της ομάδας  ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν και προσπάθησαν να εισβάλουν στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ. Πέταξαν κρότου λάμψεις , καπνογόνα και δακρυγόνα και χτυπούσαν την πύλη του προαυλίου για να μπουν μέσα , βρίζοντας και απειλώντας. Φοιτητές αντιστάθηκαν και συγκεντρωμένοι στο προαύλιο τους απέτρεψαν να μπουν. Εκείνοι απομακρύνθηκαν και αμέσως έκαναν εισβολή από την Αντωνιάδου φτάνοντας μέχρι  και τις γραμματείες της σχολής. Μάλιστα, ανάμεσα στους μπάτσους ήταν και άτομα με πολιτικά να συμμετέχουν στην επίθεση με σφεντόνες (!) και πέτρες.

Άμεσα οι φοιτητές συζητήσαμε το περιστατικό, ενημερώσαμε  για τα γεγονότα αντιλαμβανόμενοι ότι οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις των μπάτσων στους μετανάστες δεν αφορούν μόνο αυτούς αλλά και όλους εμάς στην ΑΣΟΕΕ . Οι επιθέσεις γίνονται στα πλαίσια μιας προσπάθειας να επιβληθεί ένα κλίμα τρομοκρατίας στην πόλη, όπου όποιος διαφωνεί και αντιστέκεται στην υπάρχουσα κατάσταση θα καταστέλλεται. Οφείλουμε μαζί με τους μετανάστες να σταθούμε απέναντι στη κρατική καταστολή. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε τέτοια γεγονότα και γι ’αυτό αποφασίσαμε να καλέσουμε σε γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου.

 

[Αναδημοσίευση από immigrants-asoee.espivblogs.net]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *