Πίστα αναρρίχησης

Η πίστα αναρρίχησης συνεχίζει τη λειτουργία της για 2η συνεχόμενη χρονιά.

Μέχρι να πάρουμε τα βουνά… πίστα αναρρίχησης στην κατάληψη Σκαραμαγκά

Να μάθουμε να σκαρφαλώνουμε καλύτερα; Ναι, αλλά όχι μόνο. Να παίξουμε το παιχνίδι της βαρύτητας απαλλαγμένοι από το «βάρος» των ανταγωνιστικών επιδόσεων; Ναι, κι αυτό. Δεν θέλουμε όμως να μείνουμε μόνα σ’ αυτά. Θέλουμε να γνωριστούμε με όσους μοιράζονται την αγάπη για το σκαρφάλωμα με τον ίδιο τρόπο.

Μία παρέα φίλων και (σχοινο)συντρόφων, ένα χρόνο πίσω, που βρισκόντουσαν ήδη στα βράχια και στα μονοπάτια αποφάσισε να κατασκευάσει μία πίστα αναρρίχησης σε μία κατάληψη. Επέλεξε με τον τρόπο αυτό να στεγάσει την αγάπη της για το σκαρφάλωμα σ’ έναν απελευθερωμένο κοινωνικό χώρο, θέλοντας να ξεμπερδέψει με την εμπορευματοποίηση της δραστηριότητας και την πελατειακή αντιμετώπιση των φίλων της αναρρίχησης. Εκεί όπου όλοι και όλες θα μπορούν να τον χρησιμοποιούν, να τον συντηρούν και να τον διαχειρίζονται συλλογικά. Και οι συναντήσεις στην πίστα ας γίνουν η αφορμή για ραντεβού στα βράχια και στις πλαγιές. Να σκαρφαλώσουμε και να περπατήσουμε• να ιχνογραφήσουμε την ανεξερεύνητη επιφάνεια του ορίζοντα, εκεί όπου δε μπορεί να στεριώσει ο αστικός πολιτισμός, γιατί εκεί φωλιάζουν τα «θέλω» μας…

Ακόμη κι όσοι δεν προσπάθησαν ποτέ να σκαρφαλώσουν σε μια κορυφή, τα όνειρά τους ας είναι εκεί…

George Herbert Mallory

Ποιούς μπορεί να ενδιαφέρει; Όλες-ους, παιδιά και μεγάλους. Γιατί σου μαθαίνει το σώμα σου, γιατί είναι χορός∙ μια άηχη σύνθεση κινήσεων όπου το επόμενο βήμα είναι πάντα λίγο πιο ψηλά.
Χρειαζόμαστε μόνο τα αναρριχητικά παπούτσια και λίγη μαγνησία. Αν δεν τα έχετε, κάτι θα βρούμε…Απαραίτητη η καλή διάθεση.  

 

Πρόγραµµα λειτουργίας (2012-13):


Δευτέρα        20.30 – 22.30
Τρίτη            19.00 – 22.30
Τετάρτη        19.00 – 22.30
Πέμπτη                  κλειστή
Παρασκευή  19.00 – 22.30

Πατήστε το κουδούνι που λέει 3ος όροφος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *