Αφίσα για τις γυναίκες που διαπομπεύτηκαν και προφυλακίστηκαν ως οροθετικές

 

ΕΔΩ ΚΑΙΜΕ ΤΙΣ ΜΑΓΙΣΣΕΣ , ΓΑΜΑΜΕ ΤΙΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ…

Τον τελευταίο καιρό επιβεβαιώνεται ο κατασταλτικός ρόλος των θεσμικών φορέων υγείας, όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ που σε στενή συνεργασία με το ΠΡΟ.ΠΟ και το Υπ.Υγείας, εγκληματοποιούν γυναίκες επειδή είναι φορείς του HIV και τις προφυλακίζουν με δυσβάσταχτες κατηγορίες μέσα από ναζιστικού τύπου ιδεολόγηματα περί καθαρότητας. Κάτι ανάλογο συμβαίνει άλλωστε και με μια άλλη κοινωνική ομάδα, αυτή των μεταναστών, που το ΚΕΕΛΠΝΟ εισβάλλει μαζί με τους μπάτσους στα σπίτια τους εξαναγκάζοντάς τους για εξετάσεις.

Οι κρατικοί φορείς και οι ρουφιάνοι των ΜΜΕ κατασκευάζουν ένα ακόμα μιντιακό αίσχος με τη δημόσια έκθεση  ονομάτων, φωτογραφιών  και
ιατρικών ιστορικών. Στοχεύουν στη διαπόμπευση και τέλος την εξόντωση, οροθετικών γυναικών (στην πλειοψηφία τους τοξικοεξαρτημένες) και γυναικών που εκδίδονται – συνήθως θύματα του δουλεμπορίου (trafficking), της φτώχειας και της εξαθλίωσης αυτού του πολιτισμού.
 
Η κυριαρχία παράγει την εικόνα του Ξένου, του Άλλου, ως μιασματικού υποκειμένου. Σπέρνει τον τρόμο της  ‘’υγειονομικής βόμβας’’, διευρύνοντας τις ρατσιστικές και σεξιστικές επιταγές της.  Μέσα από το πρόσχημα της ασφάλειας προσπαθεί να δημιουργήσει μια
κοινωνία αποστειρωμένη, πειθήνια και ευάλωτη  στα σχέδια που της επιφυλάσσει.

Οι διαπομπευόμενες είναι γυναικες. Έρμαια των ορέξεων της πατριαρχικής κοινωνίας που μας περιβάλλει. Εδώ και δεκάδες χρόνια, κράτος, νταβατζήδες και πελάτες εκμεταλλεύονται, εξαναγκάζουν και βιάζουν γυναίκες-εμπόρευμα συντηρώντας την αδηφάγα και κανιβαλλικη βιομηχανία του σεξ. Και τώρα τις στήνουν στον τοίχο γιατι εκδίδονται, είναι οροθετικές και κάποιες  -το χειρότερο- Ξένες.

Αναπαράγοντας τη συγκεκριμένη κουλτούρα που τρέφει το παραμύθι της «αγίας ελληνικής οικογένειας»   ο γιόκας, ο λεβέντης, ο γαμιάς πληρώνει για να γίνει άντρας. Γλοιώδεις πορνοπελάτες χρηματοδοτούν ενα ολόκληρο δίκτυο διακινησης θηλυκών σωμάτων που τα συσκευάζει σε κοντέινερ και τα φέρνει ετοιμοπαράδοτα στα κάτεργα του σεξ. Και είναι οι ίδιοι που απαιτούν να είναι καθαρά και ελεγμένα τα προϊόντα. Για τη σωστή λειτουργία της μπίζνας που ‘’ο πελάτης έχει πάντα δίκιο’’.  Άντρες κάθε ηλικίας και τάξης  επιβεβαιώνουν την προνομιακή τους θέση στον πατριαρχικό αυτό κόσμο. Ξεσαλώνουν πάνω σε γυναικεία σώματα και πληρώνουν όσο όσο για να χύσουν χωρίς καπότα , αδιάφοροι για το τι θα μεταδώσουν οι ίδιοι. Τώρα, τρομοκρατημένοι κατά χιλιάδες σπάνε τα τηλέφωνα και απολαμβάνουν  πέρα από την ανοχη της κοινωνίας, την ανωνυμία, την νομική προστασία και την ιατρικη φροντίδα του κράτους .

αλληλεγγύη στις γυναίκες που προφυλακίστηκαν και σε κάθε εξαθλιωμένη και εξαθλιωμένο αυτού του κόσμου.

…ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΗ (Κατερίνα Γώγου)

Μία απάντηση στο “Αφίσα για τις γυναίκες που διαπομπεύτηκαν και προφυλακίστηκαν ως οροθετικές”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *