Μπάτσοι – TV – Νεοναζί: H ΑΣΟΕΕ κομμάτι της “καθαρής” αθήνας

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου γύρω στις 7 παρά, ομάδα 5-6 φασιστών επιτίθονται σε μετανάστες-μικροπωλητές (βλέπε σημείωση στο τέλος) έξω από την ΑΣΟΕΕ, προλαβαίνουν να τραυματίσουν ένα μετανάστη αλλά στη συνέχεια οι υπόλοιποι μετανάστες τους τσάκισαν στο ξύλο και τους ανάγκασαν να φύγουν τρέχοντας. 2 λεπτά μετά εμφανίζονται διμοιρίες γύρω από την ίδρυμα , επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι η φασιστική προπαγάνδα και δράση συνεπικουρείται από τις δυνάμεις ασφαλείας, αλλά και ότι οι φασίστες πραγματώνουν απλά τις εξαγγελίες των κρατούντων αποτελώντας θέλοντας ή μη, αυτό που λέμε παρακράτος.

Εδώ και 3,5-4 χρόνια μετανάστες-μικροπωλητές έχουν στήσει ένα υπαίθριο παζάρι στους γύρω δρόμους του ιδρύματος, όχι από επιλογή, αλλά λόγω του συνεχόμενου ανθρωποκηνυγητού που εξαπολύουν οι δυνάμεις της αστυνομίας εναντίον τους σε όλες τις περιοχές της αθήνας και ειδικά του κέντρου. Σε αυτόν τον τόπο λοιπόν, κάνουν χρήση του ασύλου επανανοηματοδοτώντας το, αφού βρίσκουν καταφύγιο στο ίδρυμα για να γλυτώσουν από τις επιθέσεις της αστυνομίας. Οι περιπτώσεις ξυλοδαρμών  και τρομοκρατίας είναι και σε αυτή την περίπτωση "αμέτρητες".

Ιδιαίτερα σημαντικό όμως είναι οι σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα στους μετανάστες και σε αλληλέγγυους φοιτητές και μη , δημιουργώντας μια κοινότητα που αντιστέκεται σε αυτούς που σπέρνουν και πραγματώνουν την εξαθλίωση. Αποτέλεσμα των σχέσεων είναι δράσεις πολύμορφου χαρακτήρα. Από τις μικροφωνικές και τις γιορτές αλληλεγγύης, τα μαζικά μοιράσματα κειμένων μέχρι την απόκρουση αστυνομικών επιδρομών δημιουργώντας "μίνι" εξεγέρσεις όπου οι μετανάστες ενώνοντας τις φωνές τους με φοιτητές κραυγάζουν "ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ". Σε αυτές τις περιπτώσεις οι δυνάμεις της αστυνομίας νομίζοντας ότι βρίσκονται σε εμπόλεμη ζώνη έχουν προκαλέσει πολλές φορές εκρηκτικό κλίμα , με αποτέλεσμα να χτυπηθούν κάποιες φορές μετανάστες, αλληλέγγυοι φοιτητές ακόμα και περαστικοί.

Από τα τέλη Νοέμβριου του 2011 η καταστολή και η αστυνομοκρατία (και όχι αστυνόμευση) έχει ενταθεί στην περιοχή γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Η σχεδόν καθημερινές επιδρομές διμοιριών των ΜΑΤ αποτέλεσε την πρώτη προσπάθεια του δήμου και της αστυνομίας να κάνουν τους φτωχούς, φτωχότερους. Οι εξαγγελίες του δημάρχου αθηνών Γ. Καμίνη σχετικά με το "παραεμπόριο" άναψαν το πράσινο φως για αυτές τις επιχειρήσεις. Ξεκινά έτσι μια σειρά επιδρομών που βρίσκουν τη σθεναρή αντίσταση των μεταναστών και των αλληλέγγυων που προσπαθούν να απαντήσουν όποτε και με όποιο μέσο μπορούν. Καθημερινές μικροφωνικές, κλεισίματα δρόμων με πανό και μοιράσματα κειμένων προσπαθούν να αποτελέσουν ανάχωμα της κοινωνίας στις επιθέσεις αυτές. Η στρατηγική της έντασης που υιοθετούν οι αρχές έχει ως αποτέλεσμα η λεωφόρος Πατησίων κάποιες φορές αποτελεί πεδίο συγκρούσεων όπου το γκλοπ του μπάτσου επιδιώκει να γίνει νόμος με αποκορύφωμα το περιστατικό που έλαβε χώρα στα μέσα Δεκέμβρη με έναν αστυνομικό να οπλίζει το όπλο του εξ' επαφής απειλώντας αλληλέγγυο-φοιτητή. Άλλοι αστυνομικοί που ζηλεύουν τις πρακτικές της μαφίας αρπάζουν χρήματα από τους μετανάστες και πηγαίνουν και στα σπίτια τους ζητώντας τους να τους πληρώνουν κάθε μήνα ένα συγκεκριμένο ποσό για να τους επιτρέπουν να πουλάνε εμπορεύματα.

 

Τώρα, κάποιους μήνες μετά ο νέος υπουργός προστασίας του Πολίτη, αναγάγει την κατάσταση στο κέντρο της αθήνας σε μείζον ζήτημα ζητώντας ουσιαστικά αίμα. Η καθημερινή παρουσία των δυνάμεων των ΜΑΤ γύρω από το ίδρυμα ξεκινά μια μέρα μετά τις εξαγγελίες του υπουργού. Ταυτόχρονα ασφαλίτες παρακολουθούν κάποιους μετανάστες και εντοπίζουν τις κατοικίες τους και την Τετάρτη 21 Μαρτίου εισβάλλουν σε 5-6 σπίτια ξυλοκοπόντας όσους έμεναν μέσα και ληστεύουν όσους μένουν μέσα, αρπάζοντας όσα χρήματα βρήκαν και οτιδήποτε έχει αξία.

Αντίστοιχες επιχειρήσεις πραγματοποιούνται και τριγύρω από τη Νομική σχολή Αθηνών.

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΟΥΝ

ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

 

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sjxtswszm-M&feature=player_embedded[/youtube]

 

μετανάστες-μικροπωλητές: Οι νόμοι του ελληνικού κράτους δεν δίνουν τη δυνατότητα σε μετανάστες που προέρχονται από χώρες εκτός της ΕΕ να ακούν το επάγγελμα του μικροπωλητή θέτωντάς τους έτσι υπό ένα ιδιότυπο καθεστώς "ομηρίας" αφού παρόλο που οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται νόμιμα στη χώρα δε μπορούν να βρούν άλλη δουλεία  ακούν το επάγγελμα του μικροπωλητή χωρίς να έχουν την αντίστοιχη άδεια από το δήμο.

[Αναδημοσίευση από athens.indymedia]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *