Πορεία αλληλεγγύης στην αναρχική Στέλλα Αντωνίου

ΠΟΡΕΙΑ 6 Απριλιου 18:00 πλ. Συνταγματος

 

afisa antoniou

Στις 4 Δεκέμβρη 2010, στο πλαίσιο (αντι)τρομοκρατικής επιχείρησης συλλαμβάνονται και κατηγορούνται µε τον τρομονόµο για συμμετοχή σε “άγνωστη οργάνωση” οι Στέλλα Αντωνίου, Κ. Σακκάς, Α. Μητρούσιας, Γ. Καραγιαννίδης, Χ. Πολίτης και Δ. Μιχαήλ, µε τους δυο τελευταίους να απαλλάσσονται στη συνέχεια από το κατηγορητήριο. Η υπόθεση, παρά τα εμφανή κενά, θα ενσωματωθεί τελικά µε εισαγγελικό βούλευμα στην υπόθεση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής της, η Στέλλα αρνείται τις κατηγορίες, αλλά όχι και την πολιτική της ταυτότητα. Υποστηρίζει τη συμμετοχή της στο αναρχικό/αντιεξουσιαστικό κίνημα και συνεχίζει να αγωνίζεται μέχρι σήμερα, συμμετέχοντας ενεργά στις κινητοποιήσεις των φυλακισμένων. Κινητοποιήσεις που διαρκώς οξύνονται απέναντι στη γενικότερη εξαθλίωση των φυλακών, στην οποία συμπεριλαμβάνονται, ανάμεσα στα άλλα, η συμφόρηση, η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η ανυπαρξία θέρμανσης και η ανεπαρκής, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά, σίτιση των κρατουμένων.

Σήμερα, 15 μήνες μετά, η συντρόφισσα, έχοντας δεχθεί τη συνεχή εκδικητικότητα των εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών, λαμβάνοντας αρνητικές απαντήσεις στις αιτήσεις αποφυλάκισής που έχει κατά καιρούς καταθέσει, παραμένει έγκλειστη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Η Στέλλα πάσχει από µια σπάνια ασθένεια, που κατ’ αρχήν προσέβαλε το µάτι της, αλλά ήδη επεκτείνεται και σε άλλα όργανα του σώματός της . Μια ασθένεια που απαιτεί συνεχή και στενή ιατρική παρακολούθηση, ενώ σε περιπτώσεις υποτροπής χρήζει άμεσης πρόσβασης σε εξειδικευμένα κέντρα, κάτι το οποίο είναι ανέφικτο στις συνθήκες εγκλεισμού στις οποίες βρίσκεται.

Οι άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα ελληνικά κολαστήρια, η εξοντωτική μεταφορά της στα δημόσια νοσοκομεία µε καθυστερήσεις 7 έως 10 ωρών, η ανεπάρκεια του «νοσοκομείου» των φυλακών Κορυδαλλού να καλύψει τις εξειδικευμένες ανάγκες νοσηλείας της και η προσβλητική διαρκής φρούρησή της από ΕΚΑΜίτες ακόμα και κατά τη διάρκεια των ιατρικών εξετάσεων, έχουν ως µόνο αποτέλεσμα τη συνεχή επιδείνωση του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Στις 8 Μάρτη 2012, η Στέλλα Αντωνίου καταθέτει νέα αίτηση αποφυλάκισης στο συμβούλιο εφετών.

 Σε µια περίοδο όξυνσης του κοινωνικοταξικού πολέμου, ο εκφοβισμός όσων αντιστέκονται και η άμεση εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων του καθεστώτος αποτελούν κομμάτι του κατασταλτικού σχεδιασμού για την υπονόμευση της δυναμικής των καταπιεσμένων.

Δεν µας φοβίζουν, µας εξοργίζουν!

Άμεση Απελευθέρωση της αναρχικής Στέλλας Αντωνίου

Αλληλεγγύη σε όλους τους διωκόμενους για την ίδια υπόθεση

 

Κατάληψη Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *