Εφημερίδα “Άπατρις” (αρ. φύλλου 17)

Κυκλοφόρησε το νέο φύλλο (αρ. 17 Μάρτης 2012) της παγκρήτιας εφημερίδας δρόμου Άπατρις.Θα τη βρείτε σε στέκια και καταλήψεις σε αρκετές πόλεις της χώρας. Η εφημερίδα δρόμου Άπατρις μοιράζεται πόρτα-πόρτα στις μεγάλες πόλεις της Κρήτης. Το νέο φύλλο αποτελείται απο 28 σελίδες και το τιράζ του είναι 12.000 αντίτυπα.

Κεντρική διάθεση στην Αθήνα

Κατάληψη Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά, Κατάληψη Villa Amalias

Από τη πρώτη σελίδα:

«Να σου δώσω μια να σπάσεις, αχ βρε κόσμε γυάλινε και να φτιάξω μια καινούργια κοινωνία άλληνε»

Η συμφωνική των προσχημάτων εδώ και αρκετό καιρό φαλτσάρει άσχημα σε σημείο να πονούν τα αυτιά μας. Η κρίση πια αποδεικνύεται ότι δεν είναι απλά και μόνο το αποτέλεσμα της πλημμελούς εργασίας ημι-αμόρφωτων κρατικών λογιστών αλλά το πρόσχημα και η ιδανική αιτία για τη μελλοντική σκλαβιά του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού και των απογόνων του στη γαλέρα του νεοφιλελευθερισμού.

Φίλοι και φίλες, η κατήφεια, ο τρόμος για το αύριο και η κατάθλιψη είναι οι οδηγοί που επισπεύδουν τον αφανισμό μας. Η ιδιώτευση και ο ατομισμός ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση. Παρόλα αυτά υπάρχει ακόμη ελπίδα να ξεφύγουμε από τη μιζέρια και τον αργό θάνατο που μας επιβάλουν αρκεί να κατανοήσουμε και κυρίως να δημιουργήσουμε επιτέλους όλοι/ες μαζί καταστάσεις και τόπους, τους οποίους το δολοφονικό καπιταλιστικό σύστημα μέσα από τα επιδοτούμενα χρόνια της καταναλωτικής φρενίτιδας διέγραψε σε μεγάλο βαθμό από την ατομική και συλλογική μας μνήμη. Να αρχίσουμε να δημιουργούμε αμεσοδημοκρατικές δομές και να συμμετέχουμε στις ήδη υπάρχουσες που σιγά σιγά ξεπηδούν μέσα στις πόλεις μας, τις γειτονιές μας, τις περιοχές που ζούμε. Να ξανά-ανακαλύψουμε τη χαρά και την ευθύνη της συλλογικότητας και της αλληλοβοήθειας έναντι της ατομιστικής απομόνωσης.

Δεν είμαστε ούτε διαφωτιστές, ούτε οι “ειδικοί” που θα σας πουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε ώστε να διασώσουμε τη ζωή μας και να σταθούμε αξιοπρεπείς. Προσπαθούμε να συμβάλουμε κι εμείς αλλά και να μάθουμε μαζί σας να κανοναρχούμε τη ζωή μας αποκλειστικά για το κοινό καλό, την πολιτική, οικονομική και πολιτιστική ισότητα όλων μας. Έτσι και αλλιώς ή όλοι μαζί θα επιζήσουμε ή όλους μαζί θα μας καταπιεί η άβυσσος. Έχουμε τη δύναμη να μην αφήσουμε να συμβεί αυτό και να απελευθερωθούμε από τη βαρβαρότητα, αρκεί πρώτα να το αντιληφθούμε και κυρίως να το επιθυμήσουμε.

Άλλο πια δε μας μένει παρά μόνο η Αντίσταση, η Αλληλεγγύη, η Αλληλοβοήθεια, η Αυτοοργάνωση.

Περιεχόμενα:

Η ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΒΑΘΕΩΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ
Όσο βαθαίνει η κρίση, τόσο βαθαίνει και η ανάγκη του Κεφαλαίου να προχωρά σε εκτροπές, να δημιουργεί light ή hardcore πραξικοπήματα, ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες. Άρθρο του Πολύκαρπου Γεωργιάδη
σελ. 10
H Συνθήκη ACTA  και το ιστορικό αντίστοιχων κινήσεων σε επίπεδο Ε.Ε.
όσοι χρησιμοποιούμε ελεύθερο λογισμικό και θέλουμε να παίξουμε ένα DVD θα είμαστε πλέον παράνομοι
σελ.20
Για όλα φταίνε οι μετανάστες ή έτσι είναι αν έτσι το θέλετε
Μια ακόμα επωδός, με μεγάλη συναισθηματική φόρτιση, είναι αυτή που υποστηρίζει ότι οι μετανάστες είναι πάρα πολλοί σε αριθμό σε σχέση με τον ντόπιο πληθυσμό.
σελ.22

Στέλλα Αντωνίου. Η εξαίρεση ή ο κανόνας; σελ.24

Συνέντευξη με τους απεργούς της «Αριάδνη ΑΕΒΕ» σελ.6

Επίσης διαβάστε:

Επιστολή του Παγκρήτιου Δικτύου Αγώνα κατά των Βιομηχανικών Α.Π.Ε. σελ 3

Ο ρ/σ ΣΚΑΪ και η εθνικιστική νομιμοφροσύνη. σελ. 8

Η Τσογλαναρία αντεπιτίθεται σελ.9

Ζητούνται εθελοντές ρουφιάνοι ή όταν η ΕΛ.ΑΣ. ζήλεψε την Σκότλαντ Γύαρντ σελ.11

Η φτώχεια θέλει επανάσταση σελ.12

Δίκτυα Ανταλλαγών σελ.14-19

Η προδοσία της επανάστασης στην Αίγυπτο.Μουσουλμανική Αδελφότητα εναντίον εξεγερμένων σελ.23

Socrates. Ένας επαναστάτης με τη μπάλα στα πόδια σελ.26

Ψηφιακή μορφή – Κατέβασμα (downloading) :

Για να κατεβάσετε σε ψηφιακή μορφή το 17 φύλλο της παγκρήτιας εφημερίδας δρόμου Άπατρις – Μάρτης 2012 -πατήστε εδώ  ή εδώ

Επικοινωνία:

Email : info@apatris.info | website:  http://apatris.info

http://apatris.info

Leave a Reply

Your email address will not be published.