Σήμερα στα μαθήματα αυτομόρφωσης

…για τον “Mετασχηματισμό της αξίας της εργατικής δύναμης σε μισθό”. Έχοντας τελειώσει τις δύο μεγάλες ενότητες μαθημάτων για την απόλυτη και τη σχετική υπεραξία, αλλάζουμε πλέον θεματική ενότητα και μπαίνουμε στη θεωρία του Mαρξ για το μισθό. Eίναι μια πλευρά του Kεφαλαίου ελάχιστα γνωστή σε σχέση με όσα έχουμε συζητήσει μέχρι σήμερα και πολύ επίκαιρη τώρα που τον πίνουμε στο θέμα των μισθών. Για την επικαιροποίηση στείλτε υλικό σε σχέση με τις αλλαγές στα “εργασιακά”. Tο λέμε επίτηδες έτσι γιατί όπως θα δούμε αύριο, για τον Mαρξ οι όροι “εργασιακές σχέσεις” και “μισθός” είναι μυστικοποιητικές έννοιες. Παρότι θα πηγαίνουμε μπρος-πίσω σε όσα έχουμε πει μέχρι τώρα, επιστρέφοντας στην εργασιακή-χρηματική θεωρία της αξίας, γι’ αυτό το πρώτο εισαγωγικό μάθημα στη θεωρία των μισθών χρειάζεται να διαβάσετε το 15ο κεφάλαιο (σελ. 535-546) και το 17ο κεφάλαιο (σελ. 552-559). 

4 απαντήσεις στο “Σήμερα στα μαθήματα αυτομόρφωσης”

  1. Σύντροφοι, τι είναι αυτά τα ακαταλαβίστικα? Τι σχέση έχουν οι ακαδημαικές μπούρδες με την αυτομόρφωση?

  2. Γι΄ αυτό γίνονται τα μαθήματα αυτομόρφωσης, για να σταματήσουν να μας φαίνονται τα πολιτικά μας εργαλεία “ακαδημαϊκές μπούρδες” [sic].

  3. καθε ποτε γινονται τα μαηθημτα αυτομορφωσης..

    απάντηση: αυτα τα ακαταλαβιστικα ειναι γιατι εκτος απο οργη και μια εσωτερικη συγκρουση που μου δημιουργητε χριαζομαστε και θεωρητικη καταρτηση
    αυτα που μου σερβιρουν τα μμε και ο κοσμος δεν αντιστοιχουν σε αυτα που βλεπω οπως τα βλεπω με τα δικα μου ματια..

    οποτε μπορειτε να μου απαντησετε καθε ποτε γινονται μαθηματα
    ε
    χω διαβασει το κεφαλαιο και χρημα, αξια χρησης και ανταλλακτικη, υπεραξια αλλα μετα δεν συνεχισα το διαβασμα μου χαοθηκα μονη μου

  4. Τα μαθήματα αυτομόρφωσης πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στις 8.15. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των μαθημάτων και την ύλη που έχει επεξεργασθεί η ομάδα μπορείς να δεις εδώ (1ος κύκλος μαθημάτων) και εδώ (2η).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *