Πίστα αναρρίχησης

 

Μέχρι να πάρουμε τα βουνά… πίστα αναρρίχησης στην κατάληψη Σκαραμαγκά

Να μάθουμε να σκαρφαλώνουμε καλύτερα; Ναι, αλλά όχι μόνο. Να παίξουμε το παιχνίδι της βαρύτητας απαλλαγμένοι από το «βάρος» των ανταγωνιστικών επιδόσεων; Ναι, κι αυτό. Δεν θέλουμε όμως να μείνουμε μόνα σ’ αυτά. Θέλουμε να γνωριστούμε με όσους μοιράζονται την αγάπη για το σκαρφάλωμα με τον ίδιο τρόπο.

Μία παρέα φίλων και (σχοινο)συντρόφων, ένα χρόνο πίσω, που βρισκόντουσαν ήδη στα βράχια και στα μονοπάτια αποφάσισε να κατασκευάσει μία πίστα αναρρίχησης σε μία κατάληψη. Επέλεξε με τον τρόπο αυτό να στεγάσει την αγάπη της για το σκαρφάλωμα σ’ έναν απελευθερωμένο κοινωνικό χώρο, θέλοντας να ξεμπερδέψει με την εμπορευματοποίηση της δραστηριότητας και την πελατειακή αντιμετώπιση των φίλων της αναρρίχησης. Εκεί όπου όλοι και όλες θα μπορούν να τον χρησιμοποιούν, να τον συντηρούν και να τον διαχειρίζονται συλλογικά. Και οι συναντήσεις στην πίστα ας γίνουν η αφορμή για ραντεβού στα βράχια και στις πλαγιές. Να σκαρφαλώσουμε και να περπατήσουμε• να ιχνογραφήσουμε την ανεξερεύνητη επιφάνεια του ορίζοντα, εκεί όπου δε μπορεί να στεριώσει ο αστικός πολιτισμός, γιατί εκεί φωλιάζουν τα «θέλω» μας…

Ακόμη κι όσοι δεν προσπάθησαν ποτέ να σκαρφαλώσουν σε μια κορυφή, τα όνειρά τους ας είναι εκεί…

George Herbert Mallory

Ποιούς μπορεί να ενδιαφέρει; Όλες-ους, παιδιά και μεγάλους. Γιατί σου μαθαίνει το σώμα σου, γιατί είναι χορός∙ μια άηχη σύνθεση κινήσεων όπου το επόμενο βήμα είναι πάντα λίγο πιο ψηλά.
Χρειαζόμαστε μόνο τα αναρριχητικά παπούτσια και λίγη μαγνησία. Αν δεν τα έχετε, κάτι θα βρούμε…Απαραίτητη η καλή διάθεση.   

 

Πρόγραμμα λειτουργίας:

Από Δευτέρα ως Πέμπτη, 19:00 – 22:00

Χτυπήστε το κουδούνι που λέει "3ος όροφος"

27 απαντήσεις στο “Πίστα αναρρίχησης”

  1. Μπράβο ρε παιδιά και πάλι μπράβο, αυτό σημαίνει να μην μένουμε μόνο στα λόγια!!!
    κάποια μέρα θα περάσω και εγώ και ασ μη μου το επιτρέπει η φυσική μου κατάσταση…

  2. Σ’ ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Η αναρρίχηση είναι ένα παιχνίδι που βελτιώνει (και) τη φυσική κατάσταση. Σε περιμένουμε ώστε η πρόσκληση να γίνει πρόκληση!

    Γ. από κατάληψη

  3. Μπράβο παιδιά!!!! Καταπληκτική πρωτοβουλία για το κέντρο της Αθήνας.
    εκτός από παπούτσια και μπωντριέ… καραμπίνερ ασφαλείας και σχοινιά θα πρέπει να έχουμε δικά μας ή υπάρχουν εκεί???

    σίγουρα θα τα πούμε από κοντά
    να είστε καλά κ πάντα…ψηλά!!!!

  4. για να αρχισει μαζι σας καπιος χρειαζεται τα παπουτσια και τι αλλο??και απο χρηματα τι γινεται?
    ευχαριστω

  5. Μπράβο παιδιά. Η φωτογραφία της αφίσσας ωστόσο έχει πνευματικά δικαιώματα και είναι παρμένη από τον αναρριχητικό οδηγό της Καλυμνου. Θα έπρεπε το τουλάχιστον να παρετε άδεια πριν τη χρησιμοποιήσετε.

  6. Εαν χρειάζεστε πατήματα και πιασήματα υπάρχει η δυνατότητα να παρέχουμε κάποια δωρεάν από Έλληνα κατασκευαστή. Η δουλειά και τα πιασήματα γίνεται με διεθνή πρότυπα και κατασκευασμένα σε δοκιμασμένα καλούπια.
    Στη διάθεση σας ό,τι και εαν χρειαστείτε.

  7. Προς effie:

    Η πίστα είναι boulder 4 μέτρων σε κλειστό δωμάτιο. Δεν έχουμε τοποθετήσει ασφάλειες και έτσι δεν απαιτούνται σχοινία, μποντριέ και καραμπίνερ. Τα στρώματα κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους για τις πτώσεις μας.
    Σ’ ευχαριστούμε για την επικοινωνία,
    φιλικά γ.

  8. Προς xristos:

    το λέμε και στο κείμενο:

    Χρειαζόμαστε μόνο τα αναρριχητικά παπούτσια και λίγη μαγνησία. Αν δεν τα έχετε, κάτι θα βρούμε… Απαραίτητη η καλή διάθεση.

    Όσον αφορά τα χρήματα, η πίστα στεγάζεται σε έναν αυτοδιαχειριζόμενο και κατειλημμένο χώρο με αντιεμπορευματικά χαρακτηριστικά. Προφανώς και δεν απαιτείται συνδρομή (αν αναφέρεσαι σε κάτι τέτοιο) ή οποιαδήποτε άλλη εμπορική συναλλαγή. Τουναντίον, όπως λέμε και στο κείμενο, μας έχει κουράσει – βαθύτατα – η πελατειακή αντιμετώπιση των φίλων του βουνού και η φθορά που έχει επιφέρει η εμπορευματοποίηση της δραστηριότητας σε κάθε πτυχή της. Αυτό, φυσικά, δεν προσδίδει στο εγχείρημα το χαρακτήρα του “τζάμπα“. Η κατασκευή και η συντήρηση της πίστα (καθώς κι ολόκληρης της κατάληψης) απαιτεί – πέρα από όρεξη, μεράκι και αγάπη – κόπο, δέσμευση, χρόνο… και χρήμα. Και αυτά επιβαρύνουν όλους μας με τον ίδιο τρόπο. Γιατί δεν θέλουμε να αναπαράξουμε την διάκριση ρόλων ανάμεσα σε διαχειριστή και χρήστη, αλλά με όρεξη-μεράκι-και-αγάπη να (συν)αυτοδιαχειριστούμε όλοι και όλες μαζί την πίστα μέσα από μία συνέλευση αντιιεραρχική και αυτοοργανωμένη. Και για να την έχουμε όπως την φανταζόμαστε …και για να πέσει το απαραίτητο κουκί για να πάρουμε κανά καινούριο πιάσιμο!

  9. Η πίστα (και κάθε δραστηριότητα της κατάληψης) δεν λειτουργεί για εμπορικούς σκοπούς. Σας παρακαλούμε μην βάζετε λινκ με εμπόρους, εταιρίες, ιδιωτικές επιχειρήσεις κτλ. που λειτουργούν διαφημιστικά.
    Όσα ενεργά λινκ έχουν ήδη μπει αφαιρέθηκαν.

  10. Από Aris:

    Μπράβο παιδιά. Η φωτογραφία της αφίσσας ωστόσο έχει πνευματικά δικαιώματα και είναι παρμένη από τον αναρριχητικό οδηγό της Καλυμνου. Θα έπρεπε το τουλάχιστον να παρετε άδεια πριν τη χρησιμοποιήσετε.Ευχαριστούμε για τον έπαινο.

    Απάντηση προς Aris:

    Η φωτογραφία για κάποιους ενδέχεται να εμπεριέχει πνευματικά δικαιώματα.
    Για κάποιους άλλους όμως με ποιο ανοικτό μυαλό και κριτική σκέψη το μοναδικό δικαίωμα το οποίο αναγνωρίζουν είναι αυτό της ελευθερίας και της ισότητας.
    Αυτή απαιτείται να υφίσταται για τους ανθρώπους αλλά και για την ίδια τη φύση, μέρος της αποτελούμε και εμείς, την οποία ορισμένοι έχουν μετατρέψει σε μηχανής κοπής χρήματος και εκμεταλλεύονται οικονομικά την έμφυτη επιθυμία του καθενός για επαφή με αυτή.
    Το εγχείρημα λειτουργεί στα πλαίσια της συλλογικότητας, της αυτο οργάνωσης και της αυτοδιαχείρισης μέσα από οριζόντιες διαδικασίες και χωρίς να αναπαράγει σχέσεις ιδιοκτήτη – πελάτη.
    Είναι ενοχλητικό για κάποιους, το ξέρουμε αλλά μας αφήνει παγερά αδιάφορους.
    Εδώ είναι ευπρόσδεκτοι μόνο οι φορείς του μικροβίου της ελευθερίας.
    Εδώ θα συνδιαμορφώσουμε και δεν θα χρυσοπληρώσουμε.
    Χαιρόμαστε που τα θέλω μας είναι πιο δυνατά από τα εμπορεύματα σας.
    Λευτεριά στην Κάλυμνο.

  11. Ναι. Και αποτελεί μία πρώτης τάξης ευκαιρία για να την κάνουμε προς τα βράχια και τα βουνά. Καλό σαββατοκύριακο!

  12. Ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σας.
    Σας έχω επισκεφτεί ήδη κάποιες φορές. Πραγματικά έχετε κάνει πολύ καλή δουλειά κ περνάμε super όποτε ερχόμαστε!!!  Μη διστάσετε να ζητήσετε οτιδήποτε χρειαστείτε. Χαρά μου να βοηθήσω, όσο μπορώ, σε τέτοιες προσπάθειες…

  13. Καλησπέρα παιδιά! Μπράβο για την προσπάθεια, καθώς δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές πίστες αναρρίχησης στην Αθήνα, και σίγουρα όχι ελεύθερες. Θα ήθελα να αρχίσω να έρχομαι συστηματικά για αναρρίχηση στην πίστα. Ξέρετε πότε θα επαναλειτουργήσει;

  14. Φίλε Λευτέρη,

    Πριν ξανανοίξουμε πρέπει πρώτα να τελειώσουν οι εργασίες συντήρησης της πίστας και αποκατάστασης του μπάνιου και των αποδυτηρίων. Επίσης τις επόμενες μέρες θα καταλήξουμε το νέο πρόγραμμα όλων των δραστηριοτήτων του 3ου ορόφου της κατάληψης, όπου και στεγάζεται η πίστα… Λίγη υπομονή και θα σε περιμένουμε!

    μήνυμα από ομάδα αναρρίχησης

  15. Γεια σας παιδιά. Είναι απαραίτητο να έχω μαζί μου παπούτσια αναρρίχησης ή έχετε στην πίστα ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *