Οδοφράγματα, συγκρούσεις και συλλήψεις στο Oakland

[Σχετικά με το κίνημα Occupy Okland μπορείτε να διαβάσετε τη μπροσούρα που εκδόθηκε στα πλαίσια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της κατάληψης και εισηγήθηκαν αμερικάνοι σύντροφοι που συμμετέχουν σε αυτό.]

 

Οι άνθρωποι αρνούνται να κάνουν επιχειρήσεις  λόγω της βίας  και οι επιχειρηματίες αφήνουν την πόλη και φεύγουν . Σύντομα το Oaklant  θα είναι μια τεράστια πόλη ακριβώς όπως  αυτές στο Mad Max.

 Mercury News

Περίπου 300 άτομα συνελήφθησαν στην πιο ταραχώδη ημέρα διαδηλώσεων στο Όκλαντ από το Νοέμβριο. Οι ταραχές ξεκίνησαν όταν οι μπάτσοι απέτρεψαν τους διαδηλωτές από το να καταλάβουν κτήριο , το οποίο και σκόπευαν να μετατρέψουν  σε κοινωνικό κέντρο. Η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει το πλήθος με δακρυγόνα –οι  εκτιμήσεις το απόγευμα  κυμαίνονται από περίπου 1.000 έως 2.000 άτομα-, ενώ οι διαδηλωτές που πλέον κατεβαίνουν στον δρόμο αρκετά οργανωμένοι, αντιστάθηκαν πετώντας μπουκάλια και πέτρες.  Στην συνέχεια οι συγκρούσεις μεταφέρθηκαν στο Δημαρχείο, το οποίο οι διαδηλωτές, αφού γκρέμισαν την προστατευτική περίφραξη,  προσπάθησαν να καταλάβουν.  Μετά την έγκαιρη επέμβαση των μπάτσων που ανεφέραν ότι δέχτηκαν  επιθέσεις με μπουκάλια, μεταλλικούς  σωλήνες , πέτρες, σπρέι, «αυτοσχέδιους  εκρηκτικούς μηχανισμούς»  και  φωτοβολίδες, το δημαρχείο εν τέλει γλίτωσε την κατάληψη.Η  δήμαρχος της πόλης κάλεσε το Occupy να «σταματήσει να θεωρεί παιδική χαρά του το Όκλαντ» ενώ το δημοτικό συμβούλιο ανέφερε ότι τα μέλη του Occupy προκάλεσαν καταστροφές σε εκθέματα στον περίβολο του δημαρχείου  και έκαψαν μια αμερικάνικη σημαία. Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν  για όλη  τη νύχτα.

 

«Είναι μια κλιμάκωση της βίας, κατά τη γνώμη μου, που ουσιαστικά ανέρχεται σε εγχώρια τρομοκρατία».

Δημοτικός Σύμβουλος

Η αστυνομία υποστηρίζει πως οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν όταν ακτιβιστές αρνήθηκαν να υπακούσουν στη διαταγή να απομακρυθούν από το Δημαρχείο  και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς.  Από την πλευρά των διαδηλωτών υπάρχουν καταγγελίες για υπέρμετρη βία και κάποιες αναφορές για πυροβολισμούς με σφαίρες από καουτσούκ.  Σύμφωνα με την επίσημη  αναφορά τραυματίστηκαν τρεις μπάτσοι και ένας διαδηλωτής, αλλά αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ασθενοφόρα παρελάμβαναν κόσμο καθ’ όλη την διάρκεια των συγκρούσεων.  Ο διαδηλωτής είναι βετεράνος του Ιράκ μέλος μιας οργάνωσης πρώην στρατιωτικών που συμμετέχουν ενεργά στο κίνημα και τραυματίστηκε κατα την διάρκεια της συλληψής του ενώ του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για  αντίστασης κατά της αρχής και παραμονής του σε χώρο όπου εξελίσσονταν επεισόδια.  Η οργάνωση των βετεράνων ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι αστυνομικοί τον χτύπησαν με ρόπαλα στα χέρια, στους ώμους, στα πλευρά και στην πλάτη και ότι υπέστη εσωτερική αιμορραγία και ρήξη σπλήνας ενώ  το Γενικό Νοσοκομείο Χάιλαντ επιβεβαίωσε ότι νοσηλεύεται στην εντατική. 

Video εδώ: youtube

Πηγές: Διεθνή αστικά site

[Αναδημοσίευση από classwar.espiv.net]

 

  • Για περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και video δείτε εδώ: athens.indymedia.org

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *