Συγκέντρωση – παρέμβαση στο 6ο διαμερισματικό Συμβούλιο

Χθες το απόγευμα, Τετάρτη 7 Δεκέμβρη, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που καλούσε η Πρωτοβουλία Κατοίκων στο κτίριο της 6ης Δημοτικής Κοινότητας (Θήρας 31) όπου είχε γίνει δεκτή από την Πρόεδρο του διαμερισματικού Συμβουλίου προς συζήτηση και ψήφιση πρόταση, των χιτλερικών αποβρασμάτων της «Χρυσής Αυγής», για καταστολή από το Δήμο των καταλήψεων της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης και της Villa Amalias. 

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν πολλοί κάτοικοι του 6ου διαμερίσματος κι αγωνιζόμενοι από τις καταλήψεις, τα στέκια, τις τοπικές συνελεύσεις και πρωτοβουλίες της περιοχής οι οποίοι παρά τις απειλές της Προέδρου για αστυνομική επέμβαση οδήγησαν με παρεμβάσεις και συνθήματα στην ανάκληση κάθε σχετικής συζήτησης και ψήφισης πρότασης από το Συμβούλιο για καταστολή των καταλήψεων. Επιπλέον υπενθυμίστηκε με κάθε τρόπο από μέρους των συγκεντρωμένων η κοινωνική απαίτηση για επανασύνδεση της παροχής νερού στο Πάρκο της Κύπρου που διέκοψε από τον Αύγουστο ο δήμαρχος Καμίνης.

Εννοείται βέβαια, πως η επιχείρηση καταστολής των αυτοοργανωμενων χώρων και αγώνων στις γειτονιές είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια πρόταση παρακρατικών φασιστών, είναι κεντρική πολιτική επιλογή  του καθεστώτος -η οποία στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει ως θεσμικό εκφραστή της τον δήμαρχο Καμίνη- και θα συνεχιστεί. Γι αυτό χρειάζεται εγρήγορση, συνέχεια των κινητοποιήσεων από τα κάτω, συντονισμός και αλληλεγγύη των αγωνιζόμενων στις γειτονιές.

Υ.Γ. Θλιβερή ήταν η παρουσία ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ορισμένων από τη γνωστή παρέα των θεσμολάγνων πολιτικάντηδων οι οποίοι όταν, πριν δυο χρόνια και πλέον, απέτυχαν οικτρά στην απροκάλυπτη προσπάθειά τους να χειραγωγήσουν τον αυτοοργανωμένο κοινωνικό αγώνα στο Πάρκο της Κύπρου και να τον διαμεσολαβήσουν στα ΜΜΕ και τον Δήμο για λογαριασμό των κομματικού συνασπισμού τους και της δημοτικής του παράταξης,  κατρακύλησαν στο βούρκο κάθε είδους αθλιότητας, λασπολογίας και ρουφιανιάς ενάντια τόσο στον ίδιο τον αγώνα στο πάρκο όσο και στους αγωνιζόμενους εκεί. O χειρότερος ίσως της παρέας, μη καταλαβαίνοντας που βρίσκεται και τον κινηματικό χαρακτήρα της χθεσινής παρέμβασης, πήρε το λόγο κι εθισμένος προφανώς στο ξεπούλημα και τη διαμεσολάβηση των αγώνων ζήτησε από το διαμερισματικό συμβούλιο να συζητήσουν προτάσεις για την αξιοποίηση της Αγοράς! Τραγικός…

[Αναδημοσίευση από το site της Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *