38 χρόνια δημοκρατία

Ένα ιδιότυπο καθεστώς φαίνεται να καθιερώνεται. Μία νέα συνθήκη που μας θυμίζει έντονα το παρελθόν. Τότε, το 1967, ήταν η «Επανάστασις τη 21ης Απριλίου» που ήθελε να σώσει το έθνος από την κομμουνιστική απειλή θέτοντας την βασιλευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στρατιωτικά αγήματα στους δρόμους, απαγόρευση της κυκλοφορίας και των συγκεντρώσεων, προληπτικές φυλακίσεις, εξορία και βασανιστήρια των αγωνιστών. Σήμερα είναι η «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας» που θέλει να σώσει την εθνική οικονομία και τις τράπεζες από την καταστροφή θέτοντας την προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αστυνομικά αγήματα στους δρόμους, απαγόρευση της κυκλοφορίας και των συγκεντρώσεων, προληπτικές προσαγωγές, φυλακίσεις και βασανισμοί των αγωνιστών.

Η «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» αποτελεί την πρόφαση για την μετάβαση στον απολυταρχικό ολοκληρωτισμό. Και ενώ πριν από 44 χρόνια η απόφαση για την μετάβαση στη συνταγματική δικτατορία πάρθηκε από τους χουντικούς συνταγματάρχες, σήμερα, το 2011, την ίδια απόφαση έλαβαν οι δημοκρατικά εκλεγμένοι από το λαό βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και του ΛΑΟΣ. 

Διότι δεν μας χρειάζεται μια Χούντα, η Δημοκρατία μπορεί από μόνη της.

Μπορεί από μόνη της η Δημοκρατία να προσλαμβάνει τεχνοκράτες για νέους πρωθυπουργούς και να συνομιλεί με τους φασίστες/νεοναζί του ΛΑΟΣ και της χρυσής αυγής.

Μπορεί από μόνη της η Δημοκρατία να αναστέλλει άρθρα του Συντάγματος και να εφαρμόζει ιδιότυπους στρατιωτικούς νόμους.

Μπορεί από μόνη της η Δημοκρατία να ψηφίζει νόμους ώστε να μας πίνουν το αίμα κράτος και κεφάλαιο και να μας εξωθούν στην ανεργία, τη φτώχεια και το θάνατο.

Μπορεί από μόνη της η Δημοκρατία να κατεβάζει στους δρόμους 7000 πάνοπλους μπάτσους και ρουφιάνους ασφαλίτες, να δημιουργεί  υγειονομικές ζώνες καθαρές από διαδηλωτές, να προσαγάγει για προληπτικούς λόγους εκατοντάδες και να γεμίζει τα κρατητήρια και τις φυλακές.

Μπορεί να κάνει όσα έκανε η Χούντα και να παραμένει Δημοκρατία.

Να στήνει μία κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» και να τη μετατρέπει σε τεχνική διακυβέρνησης με άγνωστο χρονικό ορίζοντα. Μέχρι να γίνουν οι επόμενες εκλογές; Όχι, δεν θα περιμένουμε ως τότε. 

Αντίσταση, αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη σε κάθε γειτονιά, στις πλατείες, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στους εργασιακούς χώρους. Κατάληψη παντού και για πάντα.

Γιατί φέτος δεν θα τους αφήσουμε να γιορτάσουν την νίκη της Δημοκρατίας τους

Θα γιορτάσουμε τη χαρά της εξέγερσης

 

Ένα νήμα ενώνει τις αντιλήψεις και τις πράξεις των εξεγερμένων τότε και σήμερα. Η υπονόμευση του κόσμου της υποταγής και της εξαθλίωσης και ο αγώνας για την ανοικοδόμηση μιας κοινωνίας ελευθερίας και αλληλεγγύης

 

Όλοι στους δρόμους για την κοινωνική επανάσταση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *