Μικροφωνική αλληλεγγύης στο Νέο Ηράκλειο

Κείμενο που μοιράστηκε κατά τη διάρκεια μικροφωνικής στη πλατεία Ν. Ηρακλείου από τη πρωτοβουλία αναρχικών Νέου Ηρακλείου.

Την  Παρασκευή 29 Ιουλίου επιχειρήθηκε εκκένωση της κατάληψης Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά από τις κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους, που έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά απο στοχευμένες επιθέσεις  σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους. Η κατάληψη εκείνη τη στιγμή ήταν  άδεια και από το πρωί έφτασαν  δυνάμεις ΟΠΚΕ και ΜΑΤ, οι οποίες εισέβαλλαν στο χώρο, κατέσχεσαν οτιδήποτε τους φάνηκε χρήσιμο  (υπολογιστές, αρχεία κλπ) και εκτός αυτού συνέλλαβαν ένα σύντροφο – καταληψία του κτηρίου ο οποίος ήθελε να παρευρεθεί στην διαδικασία ως απλός παρατηρητής.

Μέσα στη σύγχρονη  κοινωνική υποβάθμιση και τη καθημερινή σαπίλα που βιώνουμε όλοι από το υπάρχων σύστημα και την εκάστοτε εξουσία, τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα αυξήθηκαν αισθητά  και έρχονται σε αλληλεπίδραση με τα εξεγερμένα κομμάτια της κοινωνίας και με διάφορα  πεδία του κοινωνικού και ταξικού ανταγωνισμού (φοιτητικές δράσεις,απεργίες, κινητοποιήσεις μεταναστών και κρατουμένων κλπ).

Βασικός ρόλος δημιουργίας και ύπαρξης  καταλήψεων είναι η εγκαθίδρυση ριζοσπαστικών αναρχικών-κοινωνικών κινημάτων σε εγκατελειμένους χώρους, με σκοπό την αυτοοργάνωση και αναζοπύρωση  των κοινωνικών αγώνων,  βασισμένη σε αντιιεραρχικές διαδικασίες, στην αυτόβουλη συμμετοχή, την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση των υποκειμένων που συμμετέχουν σε αυτές ως αυτοπροσδιοριζόμενα άτομα. Ο κύριος  στόχος των χώρων αυτών είναι  η δημιουργία συνειδήσεων που θα οδηγήσουν στην κατάρρευση των κατεστημένων κοινωνικών και εξουσιαστικών δομών.

Η στοχοποίηση και συστηματική επίθεση στις καταλήψεις απ’το κράτος είναι  αναμενόμενη, καθώς επιχειρεί την τρομοκράτιση των πλέον ριζοσπαστικών τμημάτων της κοινωνίας (αναρχικός-αντιεξουσιαστικός χώρος) και κάθε  μορφή  αυτοοργάνωσης που έρχεται σε αντίθεση με τις κατεστημένες κοινωνικές δομές.  Προσπαθούν να διαχωρίσουν τους αναρχικούς και τα αυτοδιαχειριζόμενα στέκια από το σύνολο  της κοινωνίας ως κάτι  το απόμακρο και απομονωμένο,χρησιμοποιώντας κάθε μορφή  σκευωρίας και παραπληροφόρησης μέσω των ΜΜΕ και των παρακρατικών δομών,  προετοιμάζοντας το έδαφος για την κατασταλτική επίθεση.

Για όλους τους παραπάνω λόγους  είναι αναγκαίο να δημιουργήσουμε πυρήνες αντίστασης και εξέγερσης σε κάθε γειτονιά. Η φλόγα  που έχει αρχίσει να δημιουργείται στα οδοφράγματα και στις καταλήψεις ας μετατραπεί σε φωτιά που θα κατασπαράξει όλα όσα μας κυριαρχούν.

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΤΗΣΙΩΝ 61 ΚΑΙ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

 

Αναρχικοί Ν. Ηρακλείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *