Προβολές στην κατάληψη

afisetoΠέμπτη 24/12/09 και ώρα 20:00

Ανθρώπινο Δυναμικό (Resources Humaines)
Λοράν Καντέ, 1999, Γαλλία
Ο Φρανκ γίνεται υπεύθυνος ανθρώπινου δυναμικού στο εργοστάσιο που δουλεύει ο πατέρας του. ΄Όταν οι προτάσεις του για βελτίωση της παραγωγικότητας δίνουν αφορμή για απόλυση αρκετών από τους εργαζομένους, η σχέση με την οικογένειά του και την τοπική κοινωνία θα διαταραχθούν αμετάκλητα.

Σάββατο 26/12/09, και ώρα 20:00

“Ζακ Μεσρίν” , και τα 2 Μέρη της ταινίας του Ζαν Φρανσουά Ρισέ, 2008

Η πρώτη ταινία ΎΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 1 ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ: ΜΕΡΟΣ 1ο΄ παρακολουθεί τη ζωή του Ζακ Μεσρίν από τα παιδικά του χρόνια, τη συμμετοχή του στον πόλεμο της Αλγερίας και τα πρώτα του βήματα στο “έγκλημα” μέχρι τη δράση του στον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την επιστροφή του στη Γαλλία.

Στη δεύτερη ταινία ο Μεσρίν αυτοτροφοδοτεί το θρύλο του για να εξασφαλίσει την επιβίωσή του, κερδίζοντας την εύνοια των media αλλά και του κόσμου. Στη Γαλλία εκτιμούμε όσους λένε ‘όχι’ – η χώρα μας δημιουργήθηκε μέσα από τη διαμαρτυρία – και σε αυτό το περιβάλλον ο αναρχικός, αντιδραστικός Μεσρίν γίνεται αρεστός». Οι δύο ταινίες διαφοροποιούνται ως προς τη δομή τους: «στο πρώτο έργο βλέπουμε πώς στήνεται η στρατηγική ενός πολέμου, ενώ στο δεύτερο βλέπουμε τον ίδιο τον πόλεμο» λέει ο σκηνοθέτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *