Κάτω τα ξερά σας από τη Βίλλα Αμαλίας – Τα φίδια σας και δρόμο!

Πέμπτη, 09 Ιουλίου, λίγο πριν τα μεσάνυχτα.


Δύο μόλις ημέρες μετά την πραγματοποίηση της πορείας αλληλεγγύης στους μετανάστες και την κοινή επίθεση μπάτσων και φασιστών εναντίον της στον Αγ. Παντελεήμονα, 15 με 20 ασπόνδυλα που φωλιάζουν στον Αγ. Παντελεήμονα επιχειρούν να επιτεθούν στην κατάληψη Βίλλα Αμαλίας με μολότοφ και φωτοβολίδες. Η απόπειρα τους στέφθηκε με πλήρη αποτυχία λόγω της ετοιμότητας και της γρήγορης αντίδρασης συντρόφων και συντροφισσών που αντιλήφθηκαν εγκαίρως τα θρασύδειλα ανθρωποειδή, τα οποία οπισθοχώρησαν κακήν κακώς βρίσκοντας και πάλι καταφύγιο στην ασφαλή αγκαλιά των μπάτσων που τους ανέμεναν στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα.


Η συγκεκριμένη επίθεση δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας ανοικτός κοινωνικός χώρος -και ειδικότερα δε η Βίλλα Αμαλίας με τη συνεχή 20χρονη πορεία της- δέχεται μία παρακρατική επίθεση. Ούτε εκπλήσσεται κανείς τόσο από την αφετηρία της επίθεσης λίγα μέτρα πιο κάτω στην Αχαρνών, την «καθαρή» πια πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα μίας χούφτας φασιστών και θλιβερών νοικοκυραίων, όσο και από τη συνεργασία με τους μπάτσους, οι οποίοι μετά την επιχειρησιακή σύμπραξη της Τρίτης, αυτή τη φορά ανέλαβαν ρόλους οπισθοφυλακής.


Αυτό που έκανε όμως αίσθηση είναι η ξεκάθαρη πολιτική στήριξη της συγκεκριμένης επίθεσης από τη μεριά του κράτους. Κράτος και παρακράτος άφησαν τους υπόγειους διαύλους επικοινωνίας και δήλωσαν ανοικτά τη συμμαχία τους εναντία σε αγωνιζόμενους ανθρώπους. Η Δημοκρατία συνεχίζει να αποκαλύπτεται για όσους δύσπιστους αρνούνται να αποδεχτούν την πραγματικότητα.


Αναμνηστική φωτογραφία: σε μία ειδυλλιακή νύχτα, υπουργός, μπάτσοι, φασίστες και χρυσαυγίτες εις ιερήν σύναξην.
Αναμνηστική φωτογραφία: σε μία ειδυλλιακή νύχτα, υπουργός, μπάτσοι, φασίστες και χρυσαυγίτες εις ιερήν σύναξην.

Λίγα μόλις λεπτά πριν την απόπειρα, ο πρώην εισαγγελέας της χούντας και νυν υφυπουργός εσωτερικών της δημοκρατίας (αρμόδιος δημόσιας τάξης) Μαρκογιαννάκης, επισκέφθηκε επισήμως και συνοδευόμενος από κουστωδία μπάτσων, την επιτροπή χρυσαυγιτών, φασιστο-κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα, επιβεβαιώνοντας την αμέριστη στήριξη του κράτους μπροστά σε φασιστικές και ρατσιστικές κινήσεις.

Φαίνεται ότι μετά το πέρασμα των οργουελικών νομοσχεδίων που επιτρέπουν την ελεύθερη χρήση καμερών από τους μπάτσους, τη «νεωτεριστική» προσθήκη πλέον και γενετικού υλικού στα φακελώματα από μεριάς μυστικών και φανερών κρατικών υπηρεσιών ακόμη και σε περιπτώσεις πλημμελημάτων, την ποινικοποίηση της «κουκούλας» και την έκδοση οιωνδήποτε υπόπτων στις Η.Π.Α. σε περίπτωση που αυτό ζητηθεί, οι αγαστές σχέσεις κράτους-παρακράτους, μπάτσων-νεοναζιστών, φασιστών-μικροαστών μισάνθρωπων τείνουν προς μία πιο ξέγνοιαστη κοινοποίηση.


Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Απελπιστικά μόνοι, οι φαντασμένοι νοσταλγοί του φασισμού, ένστολοι ή μη, θεσμικοί και ακόλουθοι, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους αντιστεκόμενους. Τα σχέδια και τα όνειρά τους θα συντριβούν από την αλληλεγγύη και την αντίσταση των καταπιεσμένων, καταστρέφοντας ακόμη και τις φωλιές τους. Και τότε, δε θα έχουν πια ούτε που να κρυφτούν…


σύντροφος από την κατάληψη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *