Ομόνοια 9 Μάη: ασκήσεις επί χάρτου

omonoia_Layout 1 copy

Σε κόκκινο ορθογώνιο το παλαιό εφετείο στον περίβολο του οποίου έχουν καλέσει αριστεροί και αριστεριστές συγκέντρωση αύριο στις 2μμ: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1026585

Σε κίτρινο ορθογώνιο τα γνωστά γραφεία των νεοναζί.

Σε μπλε ορθογώνιο το περίφημο τμήμα Ομονοίας.

Σε μόβ ορθογώνιο η πλατεία Εξαρχείων και η πλατεία Κάνιγγος, χώροι συγκέντρωσης των αναρχικών και αντιεξουσιαστών στις 2μμ  και στις 5μμ:
http://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=17853

Με κίτρινο και κόκκινο  κύκλο η πλατεία Ομονοίας, χώρος όπου καλούν φασίστες, επιτροπές ακροδεξιών και αριστεροί . Ας σημειώσουμε εδώ πως κάποιοι αριστεριστές καλούν συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στη Βουλή. (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1026645)
Επίσης μία άλλη σημείωση είναι πως από το πρωί του Σαββάτου στο πολυτεχνείο υπάρχει καλεσμένη συνάντηση για το No border στη Λέσβο το καλοκαίρι
(http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1026307),
από το πρωί έως το βράδυ του Σαββάτου εκδηλώσεις στο πάρκο ναυαρίνου και στα εξάρχεια (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1026315)

11 απαντήσεις στο “Ομόνοια 9 Μάη: ασκήσεις επί χάρτου”

  1. ο ορος “αριστεριστες” που χρησιμοποιειτε, ειναι απαξιωτικος για την αντικαπιταλιστικη αριστερα. Αφηστε που ανηκει στον Λενιν ο οποιος περιλαμβανε με αυτο πολυ συγκεκριμενα χαρακτηριστικα που ελαχιστη εως καθολου δεν εχουν με την αντικαπιταλιστικη αριστερα του σημερα. Επισης ειναι ορος που χρησιμοποιει κατα κορον η ρεφορμιστικη αριστερα (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) και εξαιτιας της εχει μεινει η “ρετσινια” που χρησιμοποιουν και τα μιντια για μας, παλι για να απαξιωσει την αντικαπιταλιστικη αριστερα. Κακως χρησιμοποιειτε λοιπον κι εσεις το ιδιο καταχρηστικα εναν ορο που εφηβρε ο Λενιν και καθιερωσε ο ρεφορμισμος.

  2. τωρα νομιζεις οτι το διορθωσες; Σου αρεσει να εισαι ειρωνικος ε;
    Αν εβγαινα εγω και ελεγα ειστε ολοι “γνωστοι αγνωστοι”, “κουκουλοφοροι” και αλλες τετοιες μηντιακες ρετσινιες (οπως και το “αριστεριστες”) θα σου αρεσε μαγκα;

  3. Ειρωνία είναι να εννοείς το αντίθετο από αυτό που εκφράζεις. Και εδώ δεν συμβαίνει αυτό. Δεν είμαι μάγκας λοιπόν… Εσύ είσαι αυτός που δεν γνωρίζει τί τον πείραξε από μια απλή -και εκ των πραγμάτων “μαύρη” (όπως λέμε μαύρη κωμωδία)- ταυτολογία. Τα ρέστα να τα ζητήσεις από την ίδια την τραγελαφική πραγματικότητά σας…

  4. Αλήθεια, τα μηνύματα-απαντήσεις περνάνε από την έγκριση της διαχειριστικής της κατάληψης ή ο κάθε “μάγκας” λέει το δικό του αφήνοντας το στίγμα του στο χρονικό διηνεκές ενός απέραντου ιντερνετικού σκουπιδότοπου. Για λίγο προσοχή παρακαλώ!

    Συντροφικά.

  5. ΟΚ ζησε το μυθο σου στην τραγελαφικη πραγματικοτητα του αναρχισμου. Ειδικα του σημερινου. Μαυρη ετσι κι αλλιως…

  6. Έχει δίκιο ο ‘αντικαπιταλιστής’. Σιγά μην αρχίσουμε να τους λέμε και ‘εαμοβούλγαρους’ ή ‘κομμουνιστοσυμμορίτες’. Η οποιαδήποτε διαφωνία και ένστασή μας με τις πολιτικές θεωρήσεις και πρακτικές της αριστεράς δεν δικαιολογούν την ενίσχυση και υιοθέτηση από μέρους μας πλαστών, γι’ αυτήν, ταυτοτήτων.

  7. Στην κατάληψη δεν υπάρχουν μάγκες. Υπάρχει μια ευελιξία στις σχέσεις μεταξύ των καταληψιών που εδώ και καιρό δεν έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Κανένα πρόβλημα τέτοιο που να καθιστά αναγκαία μια γραφειοκρατική αντίληψη της διαχείρισης του ιστολογίου. Εξάλλου, προκειμένου να περνάνε οι απαντήσεις από συνελεύσεις κάποια άλλα ιστολόγια έχουν επιλέξει να μην αναρτούνται καθόλου τα σχόλια. Εμείς έχουμε άλλη άποψη… Ε νεργοποιούμε την εμπιστοσύνη στις σ΄χεσεις μας. Πρέπει να καταλάβεις ότι είναι άλλο Κόμμα κι άλλο Αυτοοργανωμένη Κατάληψη. Κανείς δεν σας είπε κομμουνιστοσυμμορίτες οπότε το επιχείρημα ότι θα μπορούσε κάποιος να μας αποκαλεί κουκουλοφόρους είναι αστοχο …. Ήμαρτον. Η ορολογία “αριστεριστής” αφορά ποιότητες μαρξιστικής ορθοδοξίας και μαρξιστικών αιρέσεων τις οποίες εμείς δεν ενδιαφερόμαστε να αποκαταστήσουμε καθώς πρόκειται για αμφισβητούμενες αυθεντικότητες από διαφορετικές ερμηνείες της μαρξιστικής θεολογίας.
    Αν έχεις πρόβλημα έλα στην συνέλευση της κατάληψης να θέσεις θέμα. Ανοιχτή και φιλόξενη είναι…

  8. πάντως ανεξάρτητα από το γεγονός πως ο παραπάνω …μάγκας θίχτηκε από τον χαρακτηρισμό, ξέρω πως ορισμένοι/ες συντροφοι/σες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς χρησιμοποιούν τον όρο για να περιγράψουν τη δράση τους και να διαχωριστούν από κοινοβουλευτική αριστερά, κκε κτλ. Δείτε και τον παρακάτω ορισμό, από λεξικό:

    αριστεριστής (ο): ο οπαδός του αριστερισμού – αριστερίστρια (η).

    ****
    αριστερισμός (ο): η πολιτική θεωρία και πρακτική που αναπτύχθηκε στον κομουνιστικό πολιτικό χώρο και είχε ως χαρακτηριστικά του τον αντικοινοβουλευτισμό και την εξωκοινοβουλευτική δράση, την άρνηση του συνδικαλισμού και τη θέση ότι το προλεταριάτο είναι μόνο του στον αγώνα του, αφού οι άλλες τάξεις συμμαχούν εναντίον του.

  9. Μια ποιότητα “αναρχικής ορθοδοξίας” και “αναρχικών αιρέσεων” αποτελεί και η ορολογία “μπαχαλάκιας”, που μας τη φορτώνει ένα κάρο κόσμος, πολλές φορές και εμείς. “Θίγεται” κανείς;
    Το “Ανοιχτή και φιλόξενη” ελπίζω να δουλεύεται κιόλας πέρα από το να δηλώνεται και μόνο. Γιατί, γενικώς γράφω, σχεδόν ποτέ δεν φτάνουν οι προθέσεις όταν οι “θεολογίες” μας, οι προκαταλήψεις και η έλλειψη σεβασμού γίνονται μέχρι και πολιτική θέση μην πω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *