Για τα εκατομύρια των νεκρών αμάχων, για τις χιλιάδες των αντιστεκόμενων (η εκδήλωση αναβάλλεται)

irak-copy2

6 χρόνια κατοχής στο Ιράκ. 1.200.000 ιρακινοί βρήκαν τον θάνατο. 4.700.000 ιρακινοί πρόσφυγες. Λειτουργούν επίσημα 26 φυλακές αλλά και επιπλέον 600 μυστικές φυλακές. 400.000 φυλακίστηκαν σ’ αυτές  εκ των οποίων 6.500 ανήλικοι και 10.000 γυναίκες. Το 87% των φυλακισμένων περιμένουν ακόμη να τους απαγγελθεί κατηγορία. Μια χώρα που κατέχει τα τρίτα σε μέγεθος αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο, είναι υποχρεωμένη να εισάγει τεράστιες ποσότητες διυλισμένου πετρελαίου.

Αριθμοί. Εύγλωττοι αριθμοί. Ασκήσεις γεωστρατηγικής. Τα συμφέροντα των ισχυρών κρατών. Οι αμερικάνοι αμέσως μόλις μπήκαν στην Βαγδάτη άφησαν  τα πάντα να καίγονται και το πρώτο κτίριο που κατέλαβαν ήταν το κτίριο του υπουργείου πετρελαίου. Δηκτικό. Ένας από τους στόχους. Οι άγγλοι αποχώρησαν από το Ιράκ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. Παρέδωσαν την Βασόρα στους αμερικάνους. Που κι αυτοί σκοπεύουν να φύγουν το 2011. Αφήνοντας πίσω τους δύο προτεκτοράτα.

Μια μικρή εκδήλωση για το αίμα των αμάχων , για το αίμα αυτών που αντιστέκονται στην κατοχή, μόνοι και μόνες κάτω από τις μπότες των κατακτητών, απέναντι από τις κάννες των όπλων της δοτής αστυνομίας, μπροστά στις ερπύστριες των «εταιριών ανοικοδόμησης», εγκλωβισμένοι στα δόγματα ενός εμφύλιου φονταμενταλισμού και ενός θολού αραβικού εθνικισμού.

Ένα ντοκιμαντέρ που παρότι γυρίστηκε από καθεστωτικούς δημοσιογράφους αποκλείστηκε από κάθε μέσο προβολής και διανομής. Ίσως γιατί είναι η πρώτη και μοναδική φορά που ακούγεται η φωνή αυτών που αντιστέκονται. Θα μας συστηθούν όπως επέλεξαν αυτοί οι ίδιοι να το κάνουν. Το ντοκιμαντέρ το υποτιτλίσαμε εμείς στα ελληνικά και προβάλεται για πρώτη φορά στα μέρη μας.

Μια συζήτηση για όλα όσα συμβαίνουν στο Ιράκ, μια ανταλλαγή απόψεων και εκτιμήσεων.

Σάββατο 9 Μάη στις 8μμ στην ωραία μας κατάληψη

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=U623_GTYX-8&hl=en&fs=1]

2 απαντήσεις στο “Για τα εκατομύρια των νεκρών αμάχων, για τις χιλιάδες των αντιστεκόμενων (η εκδήλωση αναβάλλεται)”

  1. “αποκλείστηκε από κάθε μέσο προβολής ”

    μηπως κανετε λαθος?
    απο το site της ταινίας :www.meetingresistance.com
    πληροφορούμαστε οτι η ταινία όχι μόνο εχει παιξει σε
    “καθεστωτικα φεστιβαλ” (Hawaii, Bahamas, London Ιnternational Film Festival [2007], και άλλα) άλλα εχει βραβευτεί κιόλας.
    Όχι πως λεει κατι αυτο για το ποιον της ταινιας (για τα δικα μου κριτηρια τουλαχιστον)την οποια προσωπικα δεν εχω δει, αλλα οχι και να λεμε οτι μας κατεβει.

  2. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η βράβευση ενός project σε διάφορα φεστιβάλ δεν σημαίνει την αποδοχή και προβολή του από τα ευρεία δίκτυα διανομής. Αυτό δεν είναι που ενδιαφέρει; Έτσι δεν θέλει και πολύ μυαλό να καταλάβεις τί γράφει η παρακάτω πρόταση και πολύ περισσότερο τί μπορεί να σημαίνει:
    “Talking to me at a screening of the film at the BritishMuseum in London, Connors suggests the inconvenient truths they uncovered in Adhamiya are the main reason why they’ve been unable to get their work out to a wider audience. Both the BBC and Channel Four declined to show the documentary, with the latter refusing to “believe these people were who they said they were.” Despite this setback, Connors is upbeat as joiningthedocs.tv are releasing Meeting Resistance on DVD next month, and there will hopefully be a limited theatrical release in the near future too”
    http://74.125.77.132/search?q=cache:m1BbEgztHmwJ:www.zmag.org/znet/viewArticle/20703+meeting+resistance+interview&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr
    Οι δημιουργοί του project τελικά διανέμουν το dvd και παραπλεύρως συμμετέχουν σε περιορισμένες προβολές και οι ίδιοι στήνοντας κουβέντες για την εμπειρία τους.
    Γι’ αυτόν τον καθεστωτικό αποκλεισμό μιλάμε. Κι αν αντιμετώπισαν τέτοια προβλήματα στην Αγγλία δεν χρειάζεται να γράψουμε τί έγινε στην Αμερική. Εν τω μεταξύ δεν γράψαμε ότι τους ασκήθηκαν και διώξεις…Ημαρτον!

    Κ.

    ΥΓ. Έχε λιγάκι το νου σου στις εκφράσεις σου. Δεν είμαστε ντήλερ για να προωθούμε το εμπόρευμά μας γράφοντας ψέμματα. Και η αφεντιά σου δεν είναι απαραίτητα πιο ευφυής από την ταπεινότητά μας. Λες να είδαμε την ταινία και να μην πέσαμε πάνω την βασική ιστοσελίδα των δημιουργών της;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *