με την ομοθυμία ενός κοινού σχεδίου

H μεγάλη συμμετοχή στην σημερινή εκδήλωση της κατάληψης επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητα των συλλογικών απαντήσεων στην καινούργια κατασταλτική στρατηγική. Ας μην ξεχνάμε το γεγονός ότι η εκδήλωση έγινε σε ένα κατειλημμένο έδαφος που απελευθερώθηκε προτού καν αναπτυχθούν οι πρώτοι κρατικοί σχεδιασμοί κι ότι αυτό αποτελεί από μόνο του μια πρώτη απάντηση από μεριάς κάποιων εξεγερμένων δηλωτική αυτών που θα συνεχίσουν. Μετά την εισήγηση από ομάδα των καταληψιών ξεδιπλώθηκαν τόσο τοποθετήσεις και εκτιμήσεις για την συγκυρία όσο και προτάσεις για την αποτροπή της ωμής κρατικής βαρβαρότητας στην προσπάθειά της να κερδίσει το χαμένο της έδαφος μετά τον Δεκέμβρη. Η πολύτιμη παρουσία καταληψιών από διάφορα σχετικά εγχειρήματα της μητρόπολης έδωσε τη ευκαιρία για μια ενημέρωση από πρώτο χέρι όσον αφορά τους κατειλημμένους χώρους και μια συνακόλουθη ανταλλαγή απόψεων γύρω από το κοινωνικό σχεσιακό τους πεδίο. Οι διαθέσεις συνέκλιναν κι αυτό προβλήθηκε στην ομόθυμη δρομολόγηση ενός κοινού σχεδίου αντίστασης.

ΥΓ1. Το κρύο είναι βαρύ αυτές τις ώρες με το Μάρτη να επιμένει παραδοσιακά στην υπονόμευση της άνοιξης. Αυτό δεν εμποδίζει το κτίριο της κατάληψης να σφύζει από ζωή, από θερμές συμφωνίες και έντονες διαφωνίες, με τις παρέες να επιμένουν ξενυχτώντας σε μια κοινωνική άνοιξη που έχει αρχίσει από τον Δεκέμβρη.

ΥΓ2. Χτες το πρωί, 25η Μαρτίου, ένα μέρος των ευελπίδων του ελληνικού στρατού συνοδεία τεθωρακισμένων πέρασε παρελαύνοντας μπροστά από το κτίριο της κατάληψης στο απέναντι ρεύμα επί της πατησίων. Εκείνη την ώρα φροντίσαμε να χαλάσουμε τον βηματισμό τους: από τα ηχεία μας ακουγόταν το «μπήκαν στην πόλη οι οχτροί»…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *