για την εκδήλωση, την Κατερίνα και το νέο κάλεσμα

fotagogos

Ασφυκτικά γέμισε και σήμερα η αίθουσα εκδηλώσεων της κατάληψης. Περίπου 200 άτομα συνολικά, με την παρουσία τους στο κτίριο και φυσικά στην αίθουσα της εκδήλωσης, δήλωσαν το ενδιαφέρον τους για την υπόθεση του θανάτου της αγωνίστριας Κατερίνας Γκουλιώνη.

Στην ενημέρωση για την υπόθεση έγινε εκτενής αναφορά γύρω από τις καθόλου περίεργες συνθήκες του θανάτου της Κατερίνας αλλά και το καθόλου ασύνηθες καθεστώς εγκλεισμού στις γυναικείες φυλακές της Δημοκρατίας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε και από την επεξεργασία των χαρακτηριστικών του θανάτου της Κατερίνας, προέκυψε το συμπέρασμα πως ο θάνατος της Κατερίνας δεν είναι τίποτε άλλο από μια ακόμη δολοφονία στα κολαστήρια του ελληνικού κράτους.

Μια δολοφονία με χαρακτηριστικά ταξικά αφού η πλειονότητα των κρατουμένων  -και η Κατερίνα- είναι οι απόκληροι αυτού του κόσμου.

Μια κρατική δολοφονία αφού ο θάνατός της συνέβη -με οποιοδήποτε τρόπο- στα χέρια των κρατικών δεσμοφυλάκων.

Μια δολοφονία μιας γυναίκας και φυσικά αγωνίστριας ενάντια στην απαξίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και του γυναικείου σώματος από τους φρουρούς των φυλακών και της Τάξης μέσα σε έναν πατριαρχικά δομημένο κόσμο.

Από την εκδήλωση αναδείχτηκε η αναγκαιότητα ανάλειψης πρωτοβουλιών αντιπληροφόρησης και  δράσης.

Κι έτσι προέκυψε νέο κάλεσμα!

ΚΑΛΕΣΜΑ για ΣΥΖΗΤΗΣΗ στην προοπτική ανάληψης πρωτοβουλιών δράσης με αφορμή τη δολοφονία της κρατούμενης Κατερίνας Γκουλιώνη κατά τη διάρκεια πειθαρχικής μεταγωγής της το ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΡΤΗ στις 5 μ.μ. στην Κατάληψη Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά.

Η αλληλεγγύη είναι -και θα είναι- το όπλο μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *